Ha már unod a vígjátékokat vagy a romantikus mozikat, akkor ideje egy kicsit komolyabb vizekre evezned. A Netflix igaz történetek hosszú sorát vonultatja fel, amik között szinte biztos, hogy te is megtalálod a kedvedre valót. Mi most hoztunk neked 3 igaz történeten alapuló sorozatot, amit feltétlenül fel kell venned a megnézendő szériákat tartalmazó bakancslistádra. 

Clark 

A Clark című sorozatot 2022-ben mutatták be a Netflixen, az értékelések alapján pedig a Clark Oloffson életén alapuló sztori hamar a nézők kedvence lett. A főszereplőt Bill Skarsgård alakította, aki a nemzetközileg is híres svéd színész família, a Skarsgård-család egyik legfiatalabb tagja. A fiatal színész persze sokak számára ismerős lehet, hiszen korábban ő formálta Pennywise-t, az Az című horrorban. A Stockholm-szindróma kifejezést ihlető, ellentmondásos bűnöző hihetetlen története, saját igazságai és hazugságai alapján elképesztően lebilincselő, szó szerint odatapasztja a nézőt a tévé elé. Ha nem hiszed, akkor csekkold a trailert! 

Az örökösnő álarca mögött 

Egy újságírónő leplezi le az Anna Delvey (valójában Anna Sorokin) szélhámoskodását, a nő ugyanis elhitette a New York-i elittel, hogy ő valójában egy német örökösnő. Anna hihetetlenül rafinált módon játszotta ki a gazdagokat, ezzel saját malmára hajtva a vizet, mindezt úgy, hogy közben a leggazdagabbak között ünnepelt sztárként élte az életét. A sorozat egy-egy pontján még érteni is lehet az állítólagos örökösnőt, éppen ezért annyira paradoxon az egész. Csak annyit mondunk, ezt tényleg látni kell. 

Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori

A Jeffrey Dahmer-sztori szó szerint sokaknál verte ki a biztosítékot, ugyanis a hírhedt sorozatgyilkos áldozatainak családtagjai felháborodtak azon, hogy fel sem keresték őket a forgatás előtt, sőt azt is nehezményezték, hogy a történetben még a neveket sem változtatták meg. A szériát készítő Ryan Murphy egyébként ezt cáfolta, az alkotó állítása szerint igenis megkeresték a hozzátartozókat, csak éppen senki nem reagált nekik, így kénytelenek voltak nélkülük elvégezni a kutatómunkát. Jeffrey Dahmer egyébként 17 fiatalt gyilkolt meg brutális módon, ám éveken keresztül megúszta a letartóztatást. A széria egyébként az egyik legsikeresebb sorozattá avanzsált a Netflixen, a kegyetlen gyilkost pedig Evan Peters, az Amerikai Horror Storyból már jól ismert színész alakította, zseniálisan. Mielőtt elkezded nézni, nézd meg trailert, de készülj fel, már ez is elég para: