A Netflix kínálatában számtalan vígjáték, romantikus mozi, horror, thriller, igaz történet, na meg persze dokumentumfilm található. Ezek között tutira te is megtalálod a kedvedre valót, ezúttal pedig a Netlflix-dokumentumfilmek közül hoztunk neked egy kis ajánlót. Mutatunk neked 3 olyat, amit tényleg, de tényleg nem szabad kihagynod. 

A Tinder-csaló 

A Tinder-csaló tavaly került fel a Netflix kínálatába és azóta is elképesztő sikernek örvend. A sztori egyébként elég durva, ugyanis ez egy tipikusan olyan eset, ami tényleg kvázi bárkivel megtörténhet. Egy szuper jóképű, egy pszichopata pasas milliárdos playboynak álcázva cserkészi be a gyanútlan áldozatait, akiket aztán minden lehetséges módon kisemmiz. A történetben megszólalnak az átvert nők is, akik utólag minden bizonnyal nagyon bánják már, hogy ennyire jóhiszeműek voltak. Ha még nem láttad ezt a doksit, akkor feltétlen pótold, addig is itt az előzetese, ami garantáltan meghozza a kedved a teljes szériához. 

Élet a világ legkeményebb börtöneiben 

A sorozat a világ legkeményebb börtöneinek félelmetes és elrettentő világába kalauzolja el a nézőt, az idegenvezető pedig egy Raphael Rowe nevű egykori elítélt, aki 12 évet töltött rácsok mögött, jogtalanul. A brit újságírót még 1990-ben ítélték el egy 1988-ban elkövetett gyilkosság és rablássorozat miatt, ám közel 12 év bebörtönzés után, 2000 júliusában őt, és két vádlott társát szabadlábra helyezték. Rowe a dokumentumfilmben sorra járja a világ börtöneit, a legbrutálisabbakba is bemerészekedik, csakhogy a világ szeme elé tárja, mi is történik valójában a rácsok mögött. Szó szerint sokkoló, de egyben lebilincselő az egész sztori, ha nem hiszed, akkor itt egy kis ízelítő: 

Mit gondolnak a macskák 

A Mit gondolnak a macskák viszonylag új, tavaly szeptemberben jelent meg a Netflixen, és nagyon hamar a nézők kedvence lett. Nem csoda, hiszen elbűvölő és imádnivaló módon mutatja be, hogyan próbálják a macskaszakértők megismerni a macsakaagy kiismerhetetlennek hitt rejtelmeit. A cicákról ugyanis sokan tévesen azt hiszik, hogy önzők és szófogadatlanok, de valójában ez egyáltalán nem igaz. A Netflix doksija egyértelműen arra hivatott, hogy helyreállítsa a macskák megítélését, és felfedje az igazságot karmoló kis kedvenceink valódi tulajdonságairól.