A Netflix egy újabb dologért szed pénzt, az ötletet pedig nagyon is komolyan gondolják. 

Két országban már bejött a rendszer

A Netflix ismét bekeményített. Nemrég elkezdett terjedni a hír, hogy a streaming-óriás bünteti majd, ha valaki megosztja a jelszavát, hiszen egy Netflix fiók használata csak egy háztartásban engedélyezett. Most azonban úgy tűnik, hogy ezt tényleg komolyan gondolják. 

A korlátozást az év elején először Kanadában és Spanyolországban tesztelték, ma pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a szigorú terv: mától már az Egyesült Királyság ügyfeleit is megbüntetik abban az esetben, ha megosztják a jelszavukat. 

A felhasználók ma már kaptak is erről egy hivatalos tájékoztatást. Nagyon úgy tűnik, hogy a Netflix számára jövedelmező tapasztalatokat szereztek a másik két országban a tesztidőszak alatt, így félő, hogy a jövőben még több területen bevezetik majd a szigorú szabályt. 

A netflix szigorúbb, mint valaha

Az ügyfelek havi 4,99 GBP-ért adhatnak hozzá további felhasználókat a fiókhoz, amely nem automatikusan, a büntetéssel történik. Az előfizetőnek kell jeleznie, hogy bővíteni kívánja a felhasználók névsorát. 

Az egy háztartásban élők azonban továbbra is változás nélkül használhatják az előfizetésüket, akár a nyaraláson is. A cég azt ígéri, ebből nem lesz probléma.

via