Egész egyszerűen a táncos filmért szinten mindenki odáig van. Hiába béna netán a sztori, ezek történetek igazi energiabombák még akkor is, ha amúgy konkrétan csak a tánc benne a kraft. Tedd a szívedre a kezed és valld be, te is imádod őket igaz? Ha te is a tánc szerelmese vagy, akkor ezt a 3 filmet is garantáltan zabálni fogod. 

Táncra fel! 

A Feel the Beat, azaz a Táncra fel! 2020-ban került fel a Netflixre és azóta is az egész legnépszerűbb táncos tartalom. A sztori April életét kíséri figyelemmel, aki miután nem tudot bejutni a Broadwayre, hazaköltözik a szülővárosába. Ez egy nagyon tipikus, kissés klisés sztori arról, hogy sosem szabad feladni az álmainkat, de mindennek dacára annyira könnyed és annyira szórakoztató, hogy minket kilóra megvett. Neked bejön? 

Korlátok nélkül 

A Korlátok nélkül 2015-ben került fel a Netflixre, a történet pedig egy kamasz tornász valós sztoriján alapul, aki az olimpián való részvétel előtt autóbalesetet szenved. Ezután úgy tűnik szertefoszlanak az álmai, ám a rehabilitációja során táncolni kezd, hogy újra visszanyerje az önbizalmát. A tánc által rájön, hogy meglehet az újabb esélye arra, hogy megvalósítsa az álmait. 

Más ritmusra 

A Work It, vagyis a más ritmusra szintén 2020-ban került fel a Netflix platformjára, így úgy tűnik az az év kedvezett a táncos alkotásoknak. A főszereplő, Quinn (Sabrina Carpenter) nagyon okos, de kissé bénácska tini, aki mindenáron be szeretne jutni arra az egyetemre, ahol az édesapja is tanult. Ehhez viszont furcsa csapatával meg kell nyernie egy táncversenyt. 

(via)