A Netflix repertoárjában számtalan jobbnál jobb film megtalálható: a romantikus daraboktól kezdve, a vígjátékokon át, egészen a horrorig minden van, a platformon, amit csak el tudsz képzelni. Persze drámai, megható filmekből sincs hiány, most hoztunk neked 3 történetet, amit garantáltan nem bírsz majd ki sírás nélkül. 

Floridai álom 

Időnként készülnek olyan filmek, amik kiterjesztik a minőségi filmkészítés definícióját. A Floridai álom is ilyen. A történet három, szegény családból származó gyermeket követ nyomon, akik egy motelben, a tursitaparadicsom árnyékában töltik a mindennapjaikat. A sztori elsőre cselekménymentesnek tűnik, emiatt kicsit olyan, mint maga az élet. A történet remekül ragadja meg a gyermeki ártatlanságot, mutatja be a bizonytalan életkörülményeket. Igazából ezt még leírni is túl nehéz, a megértéshez látni kell. 

Az utolsó szerelmes levél 

Az utolsó szerelmes levél egy 2021-ben bemutatott brit, romantikus drámafilm, amit Augustine Frizzell rendezett, a főszerepben pedig a Hatalmas kis hazugságok sztárja, Shailene Woodley látható. A történet két idősíkon játszódik, és két nő életét követi nyomon. A 60-as években élő Jennifer Stirling és a modern újságírónő  Ellie Haworth-t sorsa hirtelen összefonódik, a tér és az idő dacára is, kettejüket pedig nem más köti össze, mint egy véletlenül felfedezett szerelmes levél. 

Házassági történet 

A Házassági történet egy, a Netflix forgalmazásában készült 2019-es filmdrába, amit  Noah Baumbach írt és rendezett. A főszerepekben  Adam Driver és Scarlett Johansson látható, akik a sztori szerint házasok, ám éppen válni készülnek. A sztori a pár házassági nehézségeit mutatja be, elképesztően egyedi megközelítésben. A produkció egyébként annyira elnyerte a kritikusok tetszéstét, hogy a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Oroszlá díjra is jelölték, sőt a 77. olden Globe-gálán hat kategóriában jelölték díjra, ezenfelül három nevezést kapott a Screen Actors Guild-díjra is. Viszont nem szeretnénk elspoilerezni, szóval csekkold, ha bírod a kicsit művészibb megközelítésű, de közben nagyon megható filmeket.