A Harry Potter könyvek valósággal meghódították a világot, így nem csoda, hogy hamarosan sorozat is készül a regényekből. A hatására rengeteg fantasy jelent meg, melyeknek egy része a varázsvilágban játszódik, most hoztunk pár izgalmas regényt, amit le sem tudsz majd tenni! 

Stephanie Garber: Caraval 

Scarlett és a húga, Tella még sosem töltöttek távol egyetlen napot sem attól a szigettől, ahol felnőttek. A regény azzal kezdődik, hogy Scarlettet az apja házasságra akarja kényszeríteni, így a lány elbúcsúzhat attól, hogy láthassa a Caravalt, ami a világ legvarázslatosabb előadása. Tella ezért kitalálja, hogy elraboltatja, amivel megmenti a nővérét. De a dolog nem úgy sül el, ahogyan tervezték, és végül Tellát rabolják el. Scarlett megpróbálja megkeresni, és hamar rádöbben, hogy a testvére a Caraval kulcsfigurája, csak az nyerheti meg a játékot, aki megtalálja. Eldönti, hogy megtalálja a testvérét, bármibe is kerül. A mágiával átitatott verseny tartogat izgalmakat, és az sem biztos, hogy mindenki élve megússza.

Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve

Diana Bishop fiatal történész, aki az akarata ellenére boszorkány, részben ezért is választotta ezt a pályát, mivel az alkímia történetével foglalkozik. A munkája során az oxfordi könyvtárban talál egy titokzatos, régen elveszettnek hitt könyvet, ami megváltoztathat mindent. A könyv miatt egyre több furcsaság történik az életében, és elkezdenek körülötte gyülekezni a túlvilági teremtmények. Az egyikük a vámpír Matthew Clairmont, akivel közösen elhatározzák, hogy kibogozzák a szálakat, és megfejtik a könyv titkát. 

Leigh Bardugo: Ninth House 

Kétségtelen, hogy Alex a híres Yale Egyetem legkülönösebb elsőévese. Nem fejezte be a középiskolát, eddig alkalmi munkákból élt, és drogdílerek a barátai. Ám egy váratlan pillanatban egy gyilkosság szemtanúja lesz, így felkínálják neki a lehetőséget, hogy új életet kezdhet. Alex hamarosan a Yale titkos társaságának a tevékenységét kezdi el felügyelni, mivel tiltott mágiával és okkultizmussal foglalkoznak. A könyv egyszerre rémisztő és mágikus, ha szereted a borzongást, imádni fogod!

Naomi Novik: A végzet iskolája

A végzet iskolája, Solomancia a mágikus hatalommal rendelkezők intézménye, ahol a bukás szó szerint halált jelent. Az iskolában nincsenek szünetek, tanárok, barátok, csak stratégiai szövetségek, melyeket a diákok azért kötnek, hogy életben maradjanak. Ám felbukkan egy lány, El, aki átírja az iskola szabályait, és olyan erővel rendelkezik, ami képes mindent és mindenkit elpusztítani. 

Bridget Collins: A könyvkötő 

Bridget Collins regénye nem kifejezetten a varázsvilágban játszódik, de van benne egy nagy adag mágia. Emmett Farmer egyik nap kap egy levelet, hogy álljon munkába inasként, egy könyvkötőnél fog dolgozni. Bár a foglalkozást sokan negatívan ítélik meg, a család nincs olyan helyzetben, hogy visszautasítson egy ilyen ajánlatot. Mivel itt a könyvek nem csupán egyszerű olvasmányok, a könyvkötők varázslatos tudás birtokosai, képesek bárki emlékeit elvenni, és azokat a könyvekbe zárni. Emmett el is kezdi a munkát, míg egyik nap talál egy könyvet, amin az ő neve szerepel. A különleges regényben nagy adag mágia és szerelem is van!