Októberrel megérkezett a valódi ősz. A nappalok egyre rövidebbek, már a hőmérséklet is alacsonyabb. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy finom kávéval és egy jó könyvvel leülni a kanapéra, és kiszakadni a valóságból. Ezekkel a regényekkel ez igazán könnyen fog menni! 

Elena Armas: Hosszú játszma 

Ha szereted a romantikus regényeket, akkor Elena Armas neve biztosan ismerősen cseng, hiszen az írónő írta a Spanyol szerelmi átverést. Nem kell aggódnod, a Hosszú játszma hasonlóan izgalmas és romantikus! Adalyn Reyes mindent megtesz azért, hogy tökéletesen végezze a munkáját a Miami Flames irodájában. Jól is alakul az élete, egészen addig, amíg felvétel nem készül arról, hogy vitázik a csapat címerállatával. Balszerencséjére Észak-Karolinába kell költöznie, ahol egy új focicsapatnál kezd dolgozni. Itt ismerkedik meg Cameron Caldanival, aki mindent elkövet, hogy elűzze a lányt a városból, de Adalyn nem adja fel. 

Valérie Perrin: Trió

Adrien, Étienne és Nina 1986-ban, az iskolában ismerkedtek meg egymással. Rövid időn belül elválaszthatatlanuk lettek, egy közös álom köti őket össze, hogy együtt hagyhassák el a kisvárost, amiben felnőttek. Évtizedekkel később előkerül egy autóroncs, Virginie, az újságíró kezdi el felgöngyölíteni az ügyet, ami valahogyan kapcsolódik a három fiatal életéhez

Jojo Moyes: Valaki más cipőjében

Jojo Moyes nevét sokan a Mielőtt megismertelek regénynek köszönhetően ismerték meg. Az írónő újdongása a Valaki más cipőjében merőben eltér a korábbi nagy kedvenctől. A női szolidaritásról, a második esélyről szól. Nisha Cantor korábban a gazdagok fényűző életét élte, egészen addig, amíg a férje el nem vált tőle és ki nem semmizte. Persze Nisha nem olyan, aki könnyen feladja, elhatározza, hogy ismét gazdag lesz. Ám a dolog nem megy annyira könnyen, mivel egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően még a cipőjét is elveszíti. A táskája Sam Kemp otthonába kerül, a cipőt felpróbálva Sam rádöbben, hogy valamit sürgősen változtatnia kell az életén. 

Lisa Jewell: A megmaradt lakók 

A fenti lakók című hátborzongató thriller folytatásában Samuel Owusu detektívet egy újabb esethez hívják. A Temze partján talált nyomok egy döglött aktához vezetnek, 30 évvel ezelőtt valaki vagy valakik hármas gyilkosságot követtek el. Eközben Rachel Rimmer borzalmas hírt kap, a férjét holtan találták az otthonuk pincéjében. Lucy Lamb pedig hosszú évtizedek után visszatér Londonba, és azzal kell szembesülnie, hogy a testvére mindent elkövet azért, hogy megtaláljon egy bizonyos férfit, aki megváltoztatta az életüket. Mindhárman válaszokat keresnek, de az már most biztos, hogy valahogyan kapcsolódnak egymáshoz az esetek. 

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek 

Kya Clark Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén él. A lány már gyerekként megtanulta, hogy milyen az, amikor csak magára számíthat valaki. Megszokta már a magányt, és azt, hogy kiközösítik az emberek. Egy valakit azonban mégis közel enged magához, Tate, aki a közeli kisvárosban él elvarázsolja a lányt. Ám a békés hely egy rejtélyes gyilkosság miatt valósággal felbolydul, és hamarosan mindenki a kissé furcsa Lápi Lányt kezdi el gyanúsítani.