Ha van hónap, ami tökéletes az olvasásra és a bekuckózásra, akkor az a december! Nincs is jobb, mint elmerülni egy izgalmas könyvben, miközben kinn esik a hó és teát kortyolgatsz. Ha esetleg még nem tudod, hogy mit olvass, akkor máris mutatjuk a kedvenceinket

B.K. Borison: Lovelight Farm - Téli csodaország

Egy igazi romantikus, cukormázas sztorival kezdjük, ami a karácsonyi időszakban játszódik. Stella Bloom mindig arról álmodozott, hogy egyszer egy igazi téli meseországot vezessen. Éppen ezért örült, amikor megvásárolta a Lovelight Farmot a hatalmas fenyőfákkal, bájos Télapó-pajtával és korcsolyapályával. De a dolgok az utóbbi időben nem alakultak a legjobban, majdnem csődbe megy a farm. Ekkor jelentkezik egy Instagram-versenyre, de pályázatába hazudik kicsit, például azt írja, hogy a pasijával közösen vezetik a helyet. Csak egy gond van: nincs pasija. Szerencsére megtalálja a tökéletes kamupasit Luka Peters személyében, de ahogy elkezdődik a dolog, egyre valóságosabbnak tűnik minden. 

Samantha Shannon: A Narancsfa-kolostor

Nálunk is megjelent Samantha Shannon fantasy regénye, amit imádni fogsz, ha Trónok harca-rajongó vagy! 1000 éve a Berethnet-ház uralkodik Inysben, de Sabran királynő még nem választott férjet, de ha ez még nem lenne elég, akkor lányt is kell szülnie, ha meg akarja védeni a birodalmát. Sabran királynő titkos védelmezője az udvarban Ead Duryan, aki annak ellenére, hogy udvarhölgy, továbbra is lojális a varázslók társaságához. Kelet és nyugat szemben áll egymással, miközben a káosz egyre nagyobb lesz. Bár a könyv lassan indul be, egy nagyon izgalmas történet bontakozik ki. 

Ana Huang: Twisted Hate - Jules & Josh - Twisted-sorozat 3. rész

Ha követed a Cosmo könyvajánlóit, akkor a Twisted-sorozatot már biztosan ismered. Itt a 3. rész, ami most Josh és Jules kapcsolatára fókuszál. Jules és Josh viszonya sosem volt a legjobb, és inkább ellenségek voltak, mint barátok. Évek óta ki nem állhatják egymást, éppen ezért eddig elképzelni sem tudták, hogy valaha is több legyen köztük. Egyikük sem akar kapcsolatot, Josh jó úton jár ahhoz, hogy menő orvos legyen, Jules pedig épp az ügyvédi vizsgájára készül. De egy elég intenzív éjszaka után megállapodást kötnek, és ellenségek lesznek extrákkal. 

Benjamin Stevenson: A családomban mindenki gyilkos

Nincs is jobb, mint elmerülni egy fordulatos krimiben, ami kicsit feldobja a téli estéket. Pont ilyen A családomban mindenki gyilkos, ami egyesíti Agatha Christie világát a Tőrbe ejtve-filmekkel. Meghoztuk a kedved? Ernest Cunningham családja igazán problémás, majdnem mindenki ölt már, de szerint ők nem rossz emberek. A családjuk egy haláleset miatt az egyik síparadicsomban ragad, a dolog pedig alaposan megkavarja az állóvizet. 

Laura Barnett: Ajándékok

Maddy karácsony előtt azon gondolkozik, hogy mivel lepje meg a barátját, Petert, aki egy nehéz válás után költözött vissza vidékre. Peter számára pedig nagy fejtörést okoz, mivel ajándékozza meg Chloét, a lányát, akit mondhatni alig ismer. Chloé pedig a nagymamájának szeretne örömet okozni. A könyvben mindegyik történet kapcsolódik a másikhoz, miközben az apró mozzanatok boldoggá tesznek, megnevettetnek és kicsit el is szomorítanak.