Fahéj, fahéj, fahéj. A fahéj bizony jöhet minden mennyiségben, pláne karácsonykor. Ha valami igazán finom téli finomságot keresel, akkor ez a fahéjas sütemény recept tutira levesz a lábadról. Máris mutatjuk, a hozzávalókat és persze az elkészítés módját. Garantáljuk, imádni fogod, mert ez a tökéletes karácsonyi süti

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g liszt (búzaliszt ajánlott)
  • 100 gramm cukor
  • 1 tojássárgája 
  • 60 g vaj (lágy)
  • 60 gramm krémsajt
  • Opcionális: némi vanília aroma/vanília kivonat

Hozzávalók a töltelékhez: 

  • 15 gramm olvasztott vaj
  • 3 tk fahéj
  • 50 gramm cukor

Elkészítés 

  • A lisztet és a cukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat és a krémsajtot. Ezt követően az összes hozzávalót egy botmixer vagy egy robotgép segítségével sima tésztává gyúrjuk. 
  • Ezt követően nyújtsuk a tésztát téglalappá (kb. 20 x 30 cm), majd tegyük fóliába és mehet egy órára a hűtőbe. 
  • Eközben nekiállhatunk a tölteléknek:  a fahéjat és a cukrot egy tálban keverjük össze, ha pedig ez megvan és letelt a tészta egyórás pihenője, akkor vegyük ki a hűtőből, helyezzük a munkalapra és kenjük meg az olvasztott vajjal. Ezután szórjuk meg a fahéjas-cukros keverékkel. Ezt követően a tésztalapot tekerjük fel, ismét csomagoljuk fóliába és mehet még egy órára a hűtőbe. 
  • Ha letelt az egy óra a sütőt melegítsük elő 160 fokra, a tepsit béleljük ki sűtőpapírral. A hűtőből kivett sütinek vágjuk kb 0,5 cm vastagságú szeletekre, majd mehetnek a sütőbe kb. 10 percre. 

(via)