Ha szeretned késleltetni, esetleg halványítani a látható ráncok kialakulását és megjelenését, akkor a kollagént kell keresned mindenben!

Keresd a kollagént!

A kollagén igazi nagyágyú, hogy a bőröd ragyogó, sima és telt legyen. A legjobb hír, hogy rengeteg élelmiszerben megtalálható, éppen ezért nem muszáj külön bevinned. Ahhoz, hogy jól öregedj, és a lehető leghosszabb ideig kisimult arcbőröd legyen, elsősorban a tányérodon át vezet az út.

Az, hogy milyen élelmiszereket viszel be, mennyi vitamint, tápanyagot, kollagént, a napi érkezéseiden múlik. Bizonyos ételek ugyan sokat ártanak a bőrnek, mások igazi szövetségesek, hogy az öregedés jeleit csökkentsék. 

Kollagén vs. ráncok

A kollagén egy olyan fehérje, amely természetesen jelen van a szervezetünkben, de az évek alatt csökken az, hogy mennyi termelődik belőle. Ez pedig rányomja a pecsétjét arra is, hogy milyen mélységű, és mennyire látható ráncok alakulnak ki az arcodon. Tehát ahhoz, hogy a bőr feszes és tónusos maradjon, kollagénben gazdag élelmiszereket kell fogyasztanod. Lássuk, melyek azok, amelyek sokat segítenek ebben.

Tojássárgája

Talán ezt a legkönnyebb bevinni, ugyanis ha minden reggel tojás kerül a tányérodra, már meg is van a napi adagod.

Csontleves

Nincs is jobb egy finom húslevesnél, ám a legjobb, ha marhából, és marhacsontból készíted azt. Hagyd minél több ideig lassú lángon a tűzhelyen főni, ha pedig készen van, kisebb adagokban fagyaszd le! Ha pár naponta megeszel egy.egy tányérral, hihetetlen eredménye lehet.

Csirkebőr

Általában le szoktad kaparni a csirkebőrt, ha combot fogyasztasz? Itt az ideje, hogy leszokj erről a szokásról! A csirkebőr ugyanis tele van kollagénnel, nagyon fontos, hogy ezt is elfogyaszd. Ha lehet, ne süsd ropogósra, mert akkor oda a varázs.

via