A francia manikűr az egyik legegyszerűbb körömtrend, ám ettől függetlenül becsapós is, mert nem annyira könnyű elkészíteni, mint elsőre gondolhatjuk. Ha mégis arra adod a fejedet, hogy magadnak szeretned elkészíteni, akkor eláruljuk, hogy mi az a 3 dolog, amelyekre érdemes odafigyelned a siker érdekében.

Az Alapszín

Persze, mindenki tudja, hogy nude alapra van szükség a francia manikűr elkészítéséhez. Ennél azonban érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni az alapszín kiválasztására. Sajnos, ha bőrszínedtől eltérő árnyalatú alapra dolgozol, az csúnya végeredményt adhat. Hogyha sárgásabb tónusú a bőröd, akkor próbálj meg sárgásabb tónusú alapokat választani. Inkább a barackos lakkok mellett tedd le a voksodat. Ha viszont hideg bőrtónusod van, akkor inkább a rózsás, mályvás alapokat preferáld.

Ecset

Sokan próbálkoznak a hagyományos lakkecsettel megrajzolni a mosolyvonalat, ez azonban téves megközelítés. Ruházz be egy extra vékony ecsetre, amelynek segítségével, sokkal precízebb eredményt kaphatsz majd. Először inkább egy vékony vonalat vigyél fel, és fokozatosan vastagítsd azt meg, mert ha túl vastag lesz már az elején a fehér rész, akkor csak a teljes törlés lehet a megoldás, amivel akár az alapban is kárt tehetsz.

Sablonok

Sokan sablonokat használnak, hogy a fehér rész tökéletesen sikerüljön. Ez azonban számtalan hibalehetőséget hordoz magában, ha nem teljesen száraz alapra kened fel, akkor csúnya vége lehet. Hiszen egyetlen lépéssel felszakíthatod akár a precízen felkent alapot is, amivel csak annyit tehetsz, hogy újrakezded az egészet. Éppen ezért, várj legalább fél órát az egyes rétegek felvitele között, majd mosd meg hideg vízzel a kezedet, mielőtt egy sablont, vagy egy újabb réteget felviszel.

via