A divat és a szépség világa folyamatosan változik, s bár ez nem azt jelenti, hogy nekünk megállás nélkül rohannunk kell az legújabb trendek után, de azért nem árt képben lennünk néhány aprósággal. Egy fodrász most például elárulta, melyek azok a frizura bakik, amik akár éveket is öregíthetnek rajtad. 

 Hajhossz 

A hosszú haj alapvetően a fiatalság és a vitalitás szimbóluma, ám, megfelelő formázás hiányában, akár évekkel öregebbnek is tűnhetsz miatta. A fodrászok éppen ezért gyakran a közepes hosszúságot ajánlják, ami tökéletesen formázható, eközben pedig friss megjelenést biztosít a viselőjének. Fontold meg mondjuk a laza bobot, ami egyszerre lehet elegáns és bohém, ráadásul olyan csodásan keretezi az arcot, hogy éveket letagadhatsz majd a korodból. 

Rendszeres hajvágás

Vannak, akiket egyszerűen lehetetlen rávenni a hajvágásra, pedig több szempontból is célszerű rendszeresen vágatni. Egyfelől az eltört hajvégek már nem egészségesek, így a növekedés is lassulni fog, arról pedig már nem is beszélve, hogy a megjelenéseden is ront. Nyilván nem arról van szó, hogy akkor most a derékig érő hajadból vágass egy bubit, de néhány centi egészségügyi vágás néhány havonta elengedhetlen. Meglátod, elképesztő lesz a változás a megjelenésedben. 

Színek játéka 

Az egyszínű haj gyakran monotonnak tűnhet, de több árnyalat bevonásával egészen új dimenziókat lehet létrehozni, ami az egész megjelenésnek újdonságot kölcsönöz. Persze a megfelelő szín kiválasztása is fontos, hiszen lehet, hogy a te hófehér bőrödhöz az éjfekete haj nem áll jól, egy dögös vörös viszont annál inkább. A tökéletes színnek hála pedig sokkal fiatalabbnak is tűnhetsz a korodnál. 

Hajápolás 

A fentieken túl persze nagyon fontos, hogy otthon is szentelj időt a hajápolásra. Ha rendezetlen, kócos a hajad, akkor az nagyon sokat ronthat az összképen, szóval ne feledkezz meg a samponok, balzsamok és védőmaszkok alkalmazásáról, így a hajad mindig ragyogó és csodás lesz. 

(via)