Ha pörgetted a TikTokot, akkor biztosan neked is feltűnt, hogy mostanában minden menő csaj szívószálas pohárból iszik. A Stanley kulacsai ellepték a közösségi médiát, de a trend ellen egyre többen szólalnak fel, és többen kiemelték, hogy ráncokat okozhat a használata

Ezért okozhat ráncokat a szívószál 

Biztosan te is gyakran használsz szívószálat, főleg azóta, hogy megjelentek az üvegből vagy fémből készített darabok. Nagyon sok csajos szívószálat találhatsz az üzletekben, így megértjük, hogy könnyű elcsábulni. Nem is beszélve a Stanley kulacsokról, ami nemcsak praktikus, de még trendi is. 

Van azonban egy rossz hírünk, mivel a szakértők szerint a túlságosan sok szívószál hozzájárulhat a ráncok kialakulásához. Erről Lara L. Devgan, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának (ASPS) tagja beszélt a The Postnak

A szívószálon keresztül történő állandó szívás és ivás hosszú távú hatása az ajkak összeszorítását okozó finom ráncok kialakulásához vezet ezen a területen. 

Elárulta, hogy ez azért van, mert a bőr olyan, mint a papír, amit, ha folyton ugyanott hajtunk össze, megmarad a nyoma. A túl sok szívószálon keresztül történő ivás ezért hosszabb távon ráncokat eredményezhet az ajkak körül, idővel pedig elmélyülhetnek ezek a vonalak

Azonban nemcsak a szívószál okozhat ráncokat, hanem a túlságosan sok csücsörítés is. A plasztikai sebész példaként hozta fel a duck face szelfipózt, amit például Kim Kardashian annyira szeret. Emellett természetesen sokat számít a megfelelő fényvédelem, SPF50 jelzésű arckrém nélkül nyáron nem szabad kimenned, a többi évszakban minimum SPF30-as jelzésű kerüljön fel az arcodra. 

Így előzheted meg a ráncokat 

Szerencsére a ráncokat könnyedén megelőzheted, erről is a plasztikai sebész beszélt. Elárulta, hogy nem kell aggódnod, ha gyerekként sokat használtad a szívószálat, az nem befolyásolja a dolgokat. Felnőttként pedig más technikákkal érdemes bevetned. 

A legkevésbé invazív módszer a helyi készítmények, például a retinoidok, a hialuronsav és a C-vitamin, a B- és E-vitamin bevetése.

Beszélt a különféle beavatkozásokról is, mély ráncok esetén érdemes szakember segítségét kérni, és együtt felmérni a bőr állapotát. Ugyanakkor elmondta, hogy a megelőzés a legfontosabb, így a fényvédelem sosem maradhat ki. 


Via