Főleg télen, bőrünk gyakran fakó és száraz. De a 100. krémréteg helyett irányítsuk inkább a figyelmünket a Távol-Keletre. Koreában a téli bőr megmentője a Juice Skin trend – elmagyarázzuk, mit is jelent ez.

Mi is az a Juice Skin?

A meleg levegő, a hideg hőmérséklet és a nem megfelelő ápolószerek hatásai idővel a tükörbe nézve világossá válnak: Bőrünk sápadtnak és fáradtnak, megviseltnek tűnik, különösen a téli hónapokban.

Nyoma sincs a ragyogásnak, a frissességnek, amit nyáron már megszokhatunk. Ám a megoldás egyszerűbb mint valaha, az 5 lépéses koreai juice skin trenddel újraértelmezhetjük a bőrápolást. 

1. lépés: RADÍROZÁS

A trend célja, hogy a  bőrt tökéletes olaj-víz egyensúlyba hozza. Ehhez először egy megfelelő alapot kell kialakítani: a bőröd hetente egyszer radírozd le. Ez eltávolítja az elhalt bőrsejteket, így bőröd fogékonyabb lesz a későbbi ápolásra. 

2. lépés: dupla tisztítás

Az egyik hiba, amit a legtöbben elkövetünk, amikor az arcápolás során olyan termékekhez nyúlunk, mint a nem megfelelő minőségű micellás víz, vagy a szintén nem túl biztató INCI-jű törlőkendők. Miért gond ez? Egyszerűen túl agresszívek. Bár eltávolítják a sminket, a fontos bőrfehérjéket is elpusztítjuk velük. Ezért érdemesebb egy gyengéd tisztító krémmel kezdeni, amely nem habzik és olaj alapú, majd második lépésben használhatunk vízbázisú habosító terméket.

3. lépés: Tonerek

Sokan nem használnak tonert, mert úgy érzik, hogy felesleges, pedig hidd el, hogy rengeteget hozzá tesz a rutinodhoz. Eltávolítja a szinte láthatatlan szennyeződéseket, kiegyenlíti a bőr pH-értéket, és felkészíti a bőrt a későbbi ápolásra. A tökéletes ragyogás érdekében a a toner legjobb, ha hialuronsavat és kollagént tartalmaz.

4. lépés: Szérum

Általában igen picik, ezért az ember azt feltételezi, hogy ennyinek biztosan nem lesz hatása, és amúgy is túl van árazva. Hidd el, bőven elég az a mennyiség belőle, ami kapható. A kulcs csupán az, hogy olyan terméket vásárolj, ami tényleg a te bőröd problémáját oldja meg. Ne dőlj be a cuki és mutatós csomagolásoknak, ne vegyél meg valamit csak azért mert olcsó akkor is, ha nincs szükséged rá. 

5. lépés: Utolsó lépés

A tisztításhoz hasonlóan az utóápolás is két lépésben történik. Először is kenj fel egy krémet, ami hidratálja a bőrt, és antioxidánsokat, valamint gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz. A második lépésben zárjuk le a bőrt – ez tartóssá teszi a Juice Skin-t, és egész napra ragyogóvá teszi. Ezt a legjobb olaj alapú hidratáló krémmel megtenni, amely nem komedogén. Ezek a termékek általában könnyedebb állagúak, és kevesebb zsíros olajat tartalmaznak, hogy megakadályozzák a bosszantó mitesszerek megjelenését.

via