Nem a ruhatárad az egyetlen, amit télen le kell cserélned. Bármennyire is hihetetlen, de a hűvösebb hónapokban célszerű lehet a bőrápolási rutinodot is alakítanod, hogy az illeszkedjen az időjárás viszontagságaihoz. Annak érdekében, hogy a bőr ragyogó és hidratált maradjon fontos tudnod néhány dolgot a téli ápolás szabályait illetően. Íme a bőrgyógyász által javasolt stratégia, ami neked is jól jöhet. 

Szabad-e radírozni? 

A hámlasztás rengeteg előnnyel jár, már amennyiben megfelelően csináljuk. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a téli hónapokban érdemes-e hámlasztani. Nos, a szakértő szerint mindenképpen, ezzel az eljárással ugyanis megszabadulhatunk a száraz, téli levegőből felgyülemlett hámsejtektől, a végeredmény pedig a ragyogó bőr. Ráadásul a hámlasztás elősegíti azt is,hogy a hidratáló krém jobban felszívódjon. Viszont a szakértő azt mondja, túlzásba sem szabad esni, mondja Hadley King, okleveles bőrgyógyász. A túlzásba vitt hámlasztás ugyanis megsértheti a bőr külső rétegét, ami irritációhoz és kiszáradáshoz vezethet, télen pedig a hűvös levegő még extrában bánthatja a bőrt. A heti egyszeri hámlasztás azonban a téli időben is simán belefér. 

A megfelelő hidratáló kiválasztása 

A téli hónapokban különös hangsúlyt kell fektetni a megfelelő hidratáló kiválasztására, hiszen a bőr ilyenkor hajlamosabb lehet a kiszáradásra. A hideg időben mindenképpen olyan terméket hasznos választani, ami víz- és olajbázisú, az összetevők között pedig szerencsés, ha megtalálható a méhviasz és az olívaolaj ezek ugyanis védőrétegeket képeznek a bőrön, így védve azt a hűvös kellemetlen hatásaitól. Ezenkívül azok a termékek is nagyszerű választásnak bizonyulhatnak, melyek ceramidokat, hialuronsaravat, bakuchiol vagy egyéb botanikai olajokat tartalmaznak. Ezek alkalmazása ugyanis csillapítja a gyulladást, helyreállítja a hidratáltságot és erősítik a bőr külső védőrétegét. 

A rétegezés fontossága 

A termékek megfelelő rétegezése mindig fontos, télen pedig különösen. Először érdemes lehet egy vízalapú tonerrel áttörölni az arcod, ezután jöhet egy szérum, aztán a hidratáló, na és persze a fényvédelemről se feledkezz meg. Igen, a fényvédelem télen is ugyanolyan fontos, mert hiába nem érzed erősnek a nap sugarait, azok attól még károsíthatják a bőröd. 

(via)