Biztosan neked is megvan a már jól bevált szépségápolási rutinod, azonban a hideg idő beköszöntével érdemes néhány praktikádat átgondolnod. A bőrgyógyász és a sminkes szakértők szerint ugyanis vannak olyan szépségápolási hibák, amik télen öregíthetik + teljesen tönkre is tehetik a bőrödet! Most beavattak, melyek is ezek, hogy te is soha ne ess a következő hibákba! 🙅🏻

1. VÁLTOZTASD MEG AZ ALAPOZÓD ÉS A KORREKTOROD ÁRNYALATÁT! 

Tény: nyáron és télen teljesen más a bőröd színe. Nyáron sötétebb, télen pedig fakóbb, világosabb. Hacsak nem használsz önbarnítót, akkor szinte 100%, hogy át kell cserélned az alapozód és a korrektorod színét, mert a sötétebb árnyalatú termékekkel 5 évet simán öregíthetsz magadon. És akkor még az esztétikáról, meg a szép sminkről szó sem volt! 

2. használj TÉLEN is BRONZOSÍTÓT!

A bronzosítók, a highlighterek és a pirosítók valamiért teljesen tavaszi-nyári sminktermékeknek vannak beállítva, pedig télen, amikor egyáltalán nem süt a nap, nagyobb szükség van rájuk, mint valaha. Nélkülük egyszerűen elveszik az arc, fakó lesz a bőr és semmi színe nem lesz az orcáidnak. Használd őket! 

3. MONDJ LE A SÖTÉT ÁRNYALATÚ RÚZSOKRÓL!

Hamarabb sötétedik, állandóan esik az eső és totálisan be van borulva az ég: nem csoda, hogy te is a sötétebb színeket részesíted előnyben a téli sminkelési rutinod során, azonban a sötét árnyalatú rúzsok szinte senkinek sem állítanak jól. Hogy miért? A sminkesek szerint legalább 10 évet öregítenek a nőkön. 

4. VÁLTS ÁT EXTRA HIDRATÁLÓ KRÉMEKRE!

A nap és a napozás szárítja a bőrünket, ezért melegben mindenki felpakolja magát hidratáló szérumokkal. Arról viszont kevés szó esik, hogy a csípős, hideg idő és az óriási szél mennyire ki tudja fújni és szárítani az arcunkat: ilyenkor extra hidratáló, tápanyagokban gazdag krémekre van szüksége az arcbőrödnek. Jobb lesz tehát, ha a nyári kencéid helyett erősebb állagú termékeket választasz, mert így szebb lesz a bőröd is!

5. A MATTÍTÓ PORPÚDEREKETT HAGYD MEG NYÁRRA!

Ahogyan azt az előző pontban olvashattad, télen sokkal szárazabb a bőr, mert az időjárási körülmények extra megterhelésnek teszik ki. A por állagú festékeket, mattító lapokat, púdereket és a többi púder állagú sminkterméket tehát felejts el, mert azok csak még jobban szárítják a bőrt. Hagyd meg őket a nagy nyári melegre, a kánikulában majd jó hasznád fogod nekik venni! 

Via