Egyre több olyan sminkes trükk, tény és technika lát napvilágot, ami alapjaiban forgatja fel a mindennapi szépségápolási rutinodat! Nemrég arra világítottak rá a sminkesek, hogy a legtöbb nő teljesen rosszul használja a táskás szemekre a korrektort; de az is kiderült, hogy vannak bizonyos rúzs árnyalatok, amik éveket képesek öregíteni rajtunk! Most az okozza a legnagyobb megrökönyödést, hogy kiderült, milyen káros hatásai lehetnek annak, ha túl sok ajakbalzsamot használsz!

Elképesztően káros hatásai lehetnek a túl sok ajakbalzsamnak

Az ajakbalzsamokat mindenki szereti mert szépek, ragyogóak, simák és ránc nélküliek lesznek tőle az ajkak – sőt, jó esetben még ínycsiklandozó illatuk is van, a csókálló hatásukról nem is beszélve! Egy friss felmérés szerint viszont kifejezetten ártalmas, ha heteken és hónapokon át naponta több alkalommal is használod az ajakbalzsamot: teljesen tönkreteheti ugyanis az ajkaidat!

Az ajakbalzsamok ugyanis egy olyan védőréteget képeznek az ajkak felszínén, ami miatt sem leégni, sem kicserepesedni, sem száradni nem fog az ajkakon lévő bőr. Ez akár jó hír is lehetne (és az is), de komolyan fenn áll a veszélye annak, hogy ha sokszor használod az adott terméket, akkor az ajkaidon lévő bőrréteg elveszíti minden védekező-képességét!

Durva következményei vannak a túl sok ajakbalzsamozásnak

Ha pedig az ajkakon lévő bőr teljesen elveszíti a védekező-képességét, akkor totálisan függeni fogsz az ajakbalzsamoktól. Valamint nem csak azoktól, hanem a szájfényektől, a rúzsoktól, az ajakíroktól, szóval nagyjából mindentől, amit a szádra lehet kenni, annyira szárazak lesznek az ajkaid!

A téli, hideg időben pedig nincs is rosszabb a száraz, cserepes ajkaknál, amikor a legkisebb erejű hideg szél is teljesen ki tudja fújni a szádon lévő bőrt. Ez a veszély azonban csak akkor áll fenn, ha minden egyes nap kened az ajkaidat és akkor is vastagon, több rétegben, mert akkor tutira függő leszel tőle. Ha azonban csak néha használod az ajakbalzsamokat, nincs mitől tartanod: főleg, ha olyan terméket használsz, ami különböző ápoló olajakat, keramidokat, vazelint és természetes növényi vajakat tartalmaz.

Via