A rúzs viselése minden alkalomra tökéletes választás. Viselj akár egy feltűnő vöröset, akár egy lágy nude árnyalatot, van azért pár szabály, hogy siker koronázza a napi make-upodat! Lássunk 3 gyakori hibát, ami nemcsak elrontja az összahatást, de rengeteget öregítenek is. 

Too much!

Tudd, hogy hol a határ, és itt is alkalmazd az aranyszabályt: rétegezz! A rúzsnál nagyon nehéz a korrekció az élek, szélek miatt, így egy-egy törlés arra kényszeríthet, hogy az egészet újra fesd! Sőt, a rengeteg anyag a fisnih-t elnézve sem lesz túl bíztató, sok-sok évet rád pakolhat az a végtelen mennyiségű réteg. 

Nagyobbat, nagyobbat, legnagyobbat

Újabb fénykorát éli a szájkontúr, köszönhetően a Kardashian-lányoknak, ismét divat az óriási, csókos ajak. Nincs is ezzel baj, ameddig az ember érzi a határokat, és inkább szexi a hatás, nem pedig a Némó nyomában halait idézi meg. Ahogyan idősödik az ember, és válik egyre vékonyabbá a szája, egyre népszerűbb mentési technika a kontúrozás. Azt azonban a legtöbben eltúlozzák, így ha te is ezt teszed, félő, hogy öregíted vele magad.

Nem lett match

A szín a lelke mindennek! ha megtalálod a hozzád passzoló árnyalatokat, akkor makulátlan lehet a megjelenésed. Ám ha mellé lősz, akkor brutális végeredményt kaphatsz. A pirosaknál a legtöbben a sárgás, meleg tónusokat használják, ám ezzel mindent elrontanak. Ugyanígy a nude-oknál. Vizsgáld meg, meleg vagy hideg tónusú a bőröd, és csak azzal azonos árnyalatot válassz. Nem mindegy, hogy egy mély, vörös rózsa árnyalata van az ajkaidon, vagy egy ragyogó, piros almáé.