Rengeteg olyan sminktrükk létezik, amik nemcsak megkönnyítik a mindennapos sminkelést, de segítségükkel sokkal ellenállóbbá és tartósabbá is válhat a smink. A szupermodellek kedvence, a világ egyik legnevesebb sminkmestere, Pat McGrath is jópár ilyen sminkes fortélyt tud, melyeket bevetve fényévekkel jobb lesz a legtutibb sminked is. Most elárulta kedvenc sminktrükkjét, amit mindig alkalmaz a fotózásokon való sminkeléskor és be is válik neki! 

Ettől az alapozó trükktől tutira tartós lesz a sminked 

A brit sminkmester nagy híve a DIY-sminkelésnek: az ecsetekkel nem szívesen bajlódik, mert állítása szerint nem érzi annyira a sminkszer állagát, jellegét, ami miatt magát a sminket sem tudja olyan szépen elkészíteni, mint szeretné. A smink bázisát, az alapozást ezért mindig ecset nélkül, az ujjaival oldja meg.

Az ecsetes sminkeléssel az a baj, hogy nem érzed magát a sminket. Az ujjal sminkelve azonban a test hőmérséklete miatt a sminkszer azonban beleolvad magába a bőrbe, ezért sokkal egyenletesebb és természetesebb fedést lehet elérni, mint az ecsetekkel. Arról nem is beszélve, hogy a bőrbe ütögetve sokkal tartósabb lesz az alapozó, mint egy szivaccsal vagy ecsettel elkenve!

– mondja Pat McGrath  sminkmester, aki azonban felhívja arra a figyelmet, hogy az ujjal való sminkelés csak akkor javasolt, ha teljesen tiszta és biztonságos (azaz por- és szennyeződésmentes) környezetben zajlik a sminkelés, különben annyi a higiéniának. 

Csak ebben az esetben lehet alkalmazni az alapozós sminktrükköt

És, hogy a higiénia miért fontos? Azért, mert ha nem tiszták az ujjaid, netán több dolgot is megfogtál előtte a kezeiddel, akkor csomó baktérium rátapadhat a bőrödre. Ezeknek a 80%-a olyan pici, hogy szinte nem is látható, a bőrödön viszont ott vannak akkor is, ha nagyítóval sem találod őket.

Ez a sok kis baktérium- és porszemcse mind a bőrödre kerül akkor, ha az ujjaiddal sminkelsz, ezért fontos, hogy csak olyan környezetben sminkelj ecset nélkül, ahol rendszeresen kezet tudsz mosni! Másnap különben köszöntheted a gyulladt pattikat az arcodon (és akkor ez még a lehető leglightosabb következmény)!

Via