Könnyű, légies és egészen elképesztő ez az új őszi sminktrend! A pirosítós, hamvas arcbőrre koncentráló nyári sminkek helyett ugyanis a természetes megjelenésű, füstös szemeket helyezi előtérbe Hailey Bieber kedvenc sminkje, amit Justin Bieber felesége (és még vagy egy halom másik sztárcsaj) már hetek óta lépten-nyomon visel – most pedig végre hozzánk is megérkezett ez az új trend, amivel te sem fogsz tudni betelni!

A natúr füstös szemek a legnagyobb őszi sminktrend 

A füstös szemek hallatán a legtöbben azonnal a fekete színű, rocksztáros megjelenésű sminkekre gondolnak, ám ez az új sminktrend a lehető legtermészetesebben kombinálja a füstös szemhéjfestést mégpedig úgy, hogy a sötét, feketés árnyalatok helyett a bőrtónusnál csak pár árnyalattal sötétebb festékek kerülnek felhasználásra. 

Ez azért jó, mert a szembetűnő, már-már kirívó fekete szín helyett szinte egybeolvad az arccal a világosbarna-bézs árnyalatú szemhéjfesték. A kívánt erősségtől függően akár még a bronzosítódat is felhasználhatod erre a célra, de persze, fantasztikusan szép barna színű szemhéjfestékeket is lehet már a parfümériák kínálatában felfedezni.

Minél erősebben húzod a vonalakat, annál feltünőbb lesz a smink

Akárcsak a klasszikus füstös szemeknél, itt is a vonalak élességén van a hangsúly: minél nagyobb a kontúr a bőrszíned és a szemhéjfesték árnyalat között, annál feltünőbb lesz a smink; és minél erőteljesebb, hangsúlyosabb ecsetvonásokat használsz, annál kevésbé lesz természetes az eredmény. Hailey Bieber például az alig látszó füstös szemeket részesíti előnyben, a lenti képen lévő smink már sokkal feltűnőbben kombinálja össze a barnás színeket.

És, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a trükkös sminket? Hidd el, nem nagy ördöngősség! A barnás, enyhén napsütötte hatást eredményező szemhéjfestékeket lágyan oszlasd el az alsó és a felső szemhéjak területén, figyelve arra, hogy a festék keretezze a szemeidet. Ezek után szabadon kombinálhatod a festéket barna szemceruzával, barna szemhéjtussal vagy éppen pillafestékkel! Az alábbiakban lépésről-lépésre mutatjuk be a natúr füstös szemek megvalósítását. 

@zoekimkenealy Y’all it’s time we start figuring out what our signature looks are going to be for the summer. You know the one you can whip out on last minute’s notice but feel great about. It’ll be the look you think back on when summer 23 is a memory 😉 Here to start off the tutorials, the “clean girl” smoky eye. Think, clean girl feels sultry and wants to spice it up with her look lol. Still suuuuuuper clean and simple, but definitely an intense look appropriate for nights out. #cleangirlmakeup #easymakeuplooks #simplemakeup ♬ Journal of Ardency - Class Actress

Via