Először is milyen az a szöszösödő haj? Tudod, amikor száll minden felé, a puha és selymes hatás helyett a frizurád inkább seprűs. A szöszösödésre hajlamos hajnak pedig az esős, ködös időjárás egyáltalán nem tesz jót, viszont jó hír, hogy tudsz tenni ellene, máris mutatjuk a legtutibb tippeket. 

A megfelelő hajápolási termékek kiválasztása 

A szöszösödő haj megszüntetése a megfelelő hajápolásnál kezdődik, szóval nagyon fontos, hogy már eleve olyan sampont válassz, amit ennek a megelőzésére fejlesztettek ki. Ezek a samponok ugyanis könnyen kezelhetővé, fényesebbés selymesebbé varázsolják a fürjeidet, ami nem egy szénakazalra fog majd emlékeztetni. A Kérastase és a Redken kínálatában például találsz sampont rakoncátlan hajra, de ha kicsit olcsóbb árkategóriában keregélsz, akkor jó választás lehet a Syoss vagy a L'Oréal kifejezetten erre a célra kifejlesztett samponja. Persze a kondícionálás is lényeges, valamint hajmosás után használj hajápoló olajat is, célszerű olyat választani, ami kimondottan a göndörség kisímtására hivatott. 

Szánj időt a hajszárításra 

Ha neked is szöszösödésre hajlamosak a tincseid, akkor semmi esetre se feküdj le vízes hajjal aludni, mert másnap reggel fixen frászt kapsz, ha meglátod magad a tükörben. A hajad nagy eséllyel tele lesz csomókkal meg gubancokkal, na és ember legyen a talpán, aki ezt a szénakazalt szétbontja. Szóval hajmosás után feltétlenül szárítsd meg a hajad, sőt érdemes lehet szakaszonként szárítanod a hajad és közben alaposan átfésülnöd, így ugyanis szép, sima és egyenes lesz a végeredmény. 

Mikroszálas törölköző 

A hajad egyértelműen akkor a legsérülékenyebb, amiko nedves. Ez pedig azt is jelenti, hogy ha nem a megfelelő törölközővel törlöd át, akkor alaposan megsértheted a fürtjeid. Az anyagválasztás tehát kiemelt fontossággal bír, a pamut törcsik például ebben az esetben tiltólistásak, mert a hajjal való súrlódás következtében szöszösödéshez vezetnek. Előnyösebb lehet mikroszálas darabokat válaszani, ezek ugyani megakadályozzák a súrlódást, így a hajad nem fog úgy kinézni, mint egy szényaboglya. 

(via)