A selymes, ragyogó haj minden nő álma, de elég nehéz elérni, pláne akkor, ha a tincseket sok minden roncsolja. Szerencsére már az apróbb változások is megmutatkoznak a hajon, például, ha lecseréled a samponod! 

Ettől a sampontól ragyogni fog a haj

A fényes haj, és az egészséges fejbőr titka sokak szerint a kasztíliai szappan. A természetes kozmetikumban sok olívaolaj található, ami a szakértők szerint kifejezetten jót tesz a frizurának. Ha nem szeretnéd kipróbálni a szappant, akkor válassz olyan sampont, amiben található olívaolaj. 

Az olíva nem szárítja a bőrt, és mérsékli a fejbőrön lévő száraz foltokat. Rendszeres alkalmazása csökkenti a viszketést, és segít megszabadulni a korpától. Serkenti a bőr megújulását, ami a hajnövekedés szempontjából is hasznos. Az egészséges fejbőr pozitívan hat a szálak élettartamára, idővel pedig sokkal dúsabb hatásúvá válik a frizura.   

Bár az olívás samponok nagyon hasznosak a fejbőr és a haj számára, a szakértők elárulták, hogy a legnagyobb siker a kasztíliai szappannal érhető el. A szappan sok drogériában megvásárolható, ám nem árt pár dologra odafigyelni, mielőtt bekerül a kosaradba.

Fontos, hogy a kozmetikum ne tartalmazzon mesterséges anyagokat, színezékeket. Utóbbiak károsíthatják a fejbőrt, és akár rosszabbá tehetik a helyzetet. Az eredeti kasztíliai szappan csak három összetevőt tartalmaz: olívaolajat, szódát és vizet. Ha van a listán még babérolaj, méz, illóolajok vagy shea vaj azt nyugodtan megveheted, ezek mind természetes összetevők. 


 Via