Nedvesít, habosít, leöblít. Azt fixen neked sem kell bemutatni, hogyan mosd meg a hajad, arról viszont már annál inkább fontos beszélni, mivel érdemes tisztítani. Az utóbbi időben hatalmas népszerűségnek örvendenek az sls mentes samponok, vagyis azok a termékek, amik nem tartalmaznak szulfátokat. Na, de mégis miről van szó pontosan, és tényleg megéri beruházni rá? 

Először is tisztázzuk, miért nem jók a szulfátok. Bár habzás szempontjából ott vannak a toppon, de a  szennyeződések mellett a szulfáttal dúsított samponok azokat az olajokat is eltávolítják a fejbőrről, amiknek egyébként ott a helyük. Emiatt fordulhat elő az, hogy a hajad sokkal gyorsabban zsírosodik majd, idővel pedig megeshet, hogy akár már 2-3 naponta is meg kellene mosnod. A sls-nek azonban nem ez az egyetlen negítív tulajdonsága Éppen ezért mutatunk most 5 okot, amiért érdemes lehet sls mentes samponra váltanod. 

Érzékeny a bőröd 

Azok számára, akik különböző bőrproblémákkal, úgy mint ekcéma vagy éppen rosacea küzdenek célszerű lehet szulfátmentes sampont választani. A sls ugyanis még extrában irritálhatja a bőrt, hosszú távon pedig fejbőr károsodáshoz vezethet. 

Színmegörőz hatás 

A szulfátmentes sampont azért is nagyszerű döntés, mert segíthet megőrizni a festet haj színét. A szulfát ugyanis sokkal hamarabb bontja ki a tincsekből a színt, rövid időn belül láthatóan sokkal fakóbb lesz az az egyébként csodás árnyalat. A szulfátmentes samponnal viszont időt és pénzt takaríthatsz meg, hiszen a festett haj élettartamának és élénkségnek megőrzésében kiváló partner. 

Fenntartható 

A sls mentes megoldássala környezeted is óvod, hiszen ezek a termékek sokkal fenntarthatóbbak, mint a szulfáttal készült társaik. Ezeket a samponokat ugyanis általában növényi származékokból álílítják elő. Ha ilyen termék mellett teszed le a voksod, akkor nem csak a hajadért, de a bolygóért is aktívan teszel. 

Nem irirtálja a szemed 

A szulfátmentes mentes samponok hatalmas előnye, hogy szembe kerülés esetén nem irriálnak. Vagyis nem fogod azt az égető érzést tapasztalni, mint a szulfátos termékek esetén. 

Nedvességmegtartás 

A sls mentes samponok  kiválóan segítik a fejbőr nedvességmegtartását, ez pedig különösen jó hír azok számára, akik száraz vagy sérült hajjal küzdenek. A természets nedvesség megtartása ugyanis javítja a haj általános egészségét, ennek köszönhetően pedig mindig csodás lehet a frizurád. 

(via)