A frizurád állapotát rengeteg dolog roncsolja. Elég csak a hajszárítóra, a hajvasalóra vagy a kedvenc sütővasadra gondolni. Nyáron a helyzet még rosszabb, hiszen az UV-sugárzás, a klóros víz csak tovább károsítják a tincseidet. Szerencsére az erős haj ekkor sem marad csupán álom, ebben pedig a samponod is tud segíteni! 

Az erős hajhoz fontos a biotin 

A biotin, vagy más néven B7-vitamin nem csupán a bőrt, a hajat is szépíti. Fontos szerepet játszik az anyagcserében, erősíti a körmöket, és a hajszerkezetet. Valódi csodaszer, ami sok szépségvitaminban szerepel, emellett a szakemberek is ajánlják a szedését. 

A biotin egyre több samponban is megtalálható, és kifejezetten népszerűvé vált az utóbbi időben. Azt fontos megjegyezni, hogy egy biotinos sampon önmagában nem tesz csodát. Ha hullik a hajad, varázsütésre nem szűnik meg a probléma, ahogyan egyik pillanatról a másikra sem válik tőle ragyogóvá a loboncod. 

Ám sokat segíthet, mivel a sampon tisztítja a fejbőrt, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, ezáltal serkenti a hajnövekedést, illetve erősíti a szálakat. A biotinnak köszönhetően fényesebb lesz a haj, és csökken a szálak töredezése, így mindenképp megéri beszerezni ez olyan sampont, amiben megtalálható. 

Így jelzi a szervezeted, ha hiányzik a biotin

A bitonhiányt valamilyen formában mindig jelzi a szervezeted. Ilyen lehet például a hajhullás, a fáradság, a hangulatingadozás, a körmök töredezése, az étvágytalanság vagy épp a foltos bőr. Az a legjobb, ha felkeresed az orvosod, aki segíteni tud a továbbiakban, ha pedig szükség van rá, akkor különféle étrend-kiegészítőket is javasol. 


Via