A száraz samponok sokszor életmentőek lehetnek, ha nincs kedved minden egyes nap megmosni a hajad, de mégis jól kell kinézned másnap. Egy profi fodrász szerint viszont egészen eddig mindenki rosszul használta a száraz samponokat — ettől az új TikTok trükktől ugyanis még másnap is szuperül fog állni tőle a haj! 😍

Ez a száraz samponos trükk mindenkinek beválik

Tom Smith sztárfodrász szerint a száraz sampon egy fantasztikus találmány, de jótékony hatása igazán csak akkor mutatkozik meg, ha a megfelelő módon használjuk.

Sokan csak lefújják vele a hajukat és már mennek is a dolgukra, de így semmit sem érnek el vele. Megmutatom, hogyan varázsolhatsz frissen mosott hajat hajmosás nélkül!

— mondja Tom, aki egy videóban is szemlélti a száraz sampon tökéletes használatát.

Hajszárító is kell a tökéletes végeredményhez

A száraz sampont először jó alaposan rá kell fújni a fejtövek közelében lévő hajszálakra, majd ki kell fésülni azt egy jó hajkefével. A legtöbben itt abbahagyják a száraz samponos sztorit, pedig ettől még nem fog frissen mosottnak hatni a haj!

Tom Smith szerint ezek után ugyanis kulcsfontosságú, hogy hideg légkeveréses hajszárítóval le legyen fújva a haj. Ez azért fontos, a hajszárító "lesöpri" a felhalmozódott olajat, amit a száraz sampon összegyűjtött, de nem mosott le!

Ennek a lépésnek a kihagyásával ugyanis pont olyan zsíros és olaj lesz a haj, mint előtte, tehát semmi értelme nem lesz a száraz samponnak. A trükkel viszont még akár egy napot is kibírhatunk hajmosás nélkül! Hát nem szuper?

@glamouruk Wait…have we been using dry shampoo wrong this whole time? 😳 Celeb hairstylist @Tom Smith shows GLAMOUR how you should *really* be using it. #hairhack #dryshampoohack #dryshampoo #hairtutorial ♬ original sound - British GLAMOUR

Via