A szárazsampon sokak hatalmas kedvence, hiszen, ha már éppen hajat kellene mosnod, de nincs időd vagy kedved, akkor életmentő lehet és új életet lehelhet ideig-óráig a tincseidbe. Viszont, ha nem megfelelően használod, akkor több kárt csináhatsz vele, mint hasznot. 

Pusztító hatás

Egy hajszakértő, Claire, a TikTokon beszélt arról, miként is kellene felvinni a szárazsampont annak érdekében, hogy az eredmény ne legyen pusztító hatású. A szakértő szerint a legtöbben ugyanis hosszabb távú megoldásként tekinteken a szárazsamponra, aminek a bevetésével akár több nappal kitolhatják a hajsmosás időpontját. Claire szerint azonban ez nagyon rossz ötlet, a szárazsampont ugyanis még aznap, amikor használtad ki kell mosni a hajadból. 

Időként jó, de...

A hajprofi szerint a szárazsampon fantasztikus megoldás lehet, ha időként szükség van rá, de mindenképpen fontos, hogy tudatosítsd magadban: ha mondjuk reggel, meló előtt a hajadra permetezed, akkor még aznap este feltétlenül meg kell mosnod a hajad. Jogosan merülhet fel benned a kérdés, miért? Nos, ezeknek a termékeknek jelentős része tele van talkummal ( másnéven zsírkő, ami egy lemezes szilikát ásvány, mely könnyen porrá őrölhető és a kozmetikai iparban előszeretettel használják kiváló nedvszívó képessége miatt.), ez az összetevő pedig brutális módon roncsohatja a fejbőrt. 

Fontos tanács

Vagyis, ha újra és újra szárazsamponnal fújkodod a hajad, de nem mosod ki még aznap , akkor nem kizárt, hogy végül a hajhullás borzalmával kell majd szembenézned. A szakértő szerint a 20-as éveik elején járó lányok támaszkodnak a leginkább a szárazsampon nyújtotta előnyökre, de Claire próbálja őket figyelmeztetni, legyenek nagyon óvatosak, továbbá arra buzdít mindenkit, hogy természetesebb összetevőkből álló termékeket válasszanak, amikben nincsen annyi káros anyag. Ennek ellenére tartja magát ahhoz, a szárazsampont még a használat napján el kell távolítani, még aznap este ki kell mosni a hajból. 

(via)