A ráncok kialakulásáért nemcsak az idő múlása a felelős: az életviteli tényezők (egészséges, tápanyagdús étkezés, zéró alkohol, sok mozgás, sport stb.), a genetika, valamint a a megfelelő bőr- és arcápolási szokások is nagy szerepet játszanak abban, pontosan mikor és hogyan is mélyülnek el a ráncok az arcbőrön. A világ egyik legjobb szépségklinikájának bőrgyógyásza  most megdöbbentő videón tette közzé, hogyan is alakulnak ki ráncok; szerencsére pedig azt is elárulta, mit tehetünk ellenük! 

Durván ráncos lesz az arcbőröd, ha ebben a pózban alszol

A bőrgyógyász szerint az egyik legegyszerűbb (+ legolcsóbb) módja a ráncok és a mély mosolyvonalak késleltetésének, hogy változtatsz az alvási pozíciódon, és az oldalfekvés helyett ezentúl a hátadon alszol éjszakánként. Ha ugyanis minden egyes nap oldalfekvésben alszol, extrém módon meggyűrődik az arcbőröd, ami aztán órákon át lesz a következő grimaszokban...

Durván néz ki, nem? Ezek után már nem is meglepő, ha egy-két év oldalfekvéses alvás után már alapból is ráncosnak fog tűnni az arcbőröd. És hiába gondolnád, hogy ezt megelőzheti a selyempárna, a szaténlepedő és a szemmaszk – az az igazság, hogy teljesen ezek a szuper kiegészítők sem tudják meggátolni az éjszakai ráncosodást.

Ezzel a trükkel megelőzheted a ráncok kialakulását

Az egyetlen bőrápolási trükk, amit ezeknek a ráncoknak a kialakulása ellen tehetsz, az az, hogy egyáltalán nem fekszel az oldaladra, mert akkor a fenti képeken lévő alvó nő bőréhez hasonlóan a tied is nagyon meg fog gyűrődni alvás közben. Persze, ez 100%-ig szinte teljesen kivitelezhetetlen: azzal azonban megpróbálkozhatsz, hogy egyre többet fekszel a hátadon, mert ezzel is megkönnyíted az arcbőröd dolgát.

Segíthet  még az is, ha lefekvés előtt iszol egy pohár vizet, mert így nem szárad ki a szervezeted a 6-8 órás mélyalvás közben (mert a száraz arcbőr kedvez a ráncoknak); illetve árulnak olyan speciális ergonomikus párnákat, amik egyáltalán nem engedik, hogy oldalfekvésben aludj. Ezekkel az apró trükkökkel hatásosan meggátolhatod, hogy a továbbiakban az oldaldon aludj, ami végső soron az arcbőrödön lévő ráncok kialakulásának lelassításához vezet a bőrgyógyász szerint.

Via