A menzesz érdekes dolog, már csak azért is, mert például hatással lehet olyan hétköznapinak tűnő dologra, mint a hajfestés. Állítások szerint ugyanis a hajfestés menstruáció alatt nem javasolt. Most eláruljuk, ez igaz-e. 

Felborul a hormonháztartás 

Nos, a helyzet az, hogy a ciklusod ideje alatt a hormonháztartásod is megváltozik: ilyenkor magasabb lehet a testhőmérsékleted, a tested pedig másként reagálhat bizonyos vegyi anyagokra, így a hajfestékre is. A menzesz idején nemes egyszerűséggel nem úgy tapad meg a festék a hajadon, ahogy az kellene, így pedig elképzelhető, hogy a végeredmény is olyan lesz, ami nem igazán tetszik neked. Sőt, az is megeshet, hogy a fodrásztól még boldogan távozol, de egy hajmosás után kb. olyan lesz, mint ha nem is jártál volna a szalonban. 

Világos hajú lányok

A hormonális egyensúly megborulása tehát negatív hatással lehet a hajfestésre, viszont ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy ez nem minden hajtípusra igaz. A sötétebb hajú lányok most örülhetnek, az ő esetükben ugyanis nincs túl nagy jelentősége annak, hogy éppen menstruálnak-e, viszont a szőke és világos vörös haj festésével már érdemesebb várni a menzesz végéig. 

Rengeteg tapasztalat 

Persze most jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis miért van ez. Nos, a jelenségre nincs tudományos magyarázat, mármint persze a hormonháztartás megboroulását tartják a felelősnek, de nincsenek kutatások a témában, amik alátámasztanák, hogy ez tényleg így van. Csupán nők ezreinek saját bevallását lehet alapul venni, azoknak a nőkét, akik arról panaszkodta, a ciklusuk idején a fodrásznak nem sikerült elérni a kívánt hajszínt. 

(via)