A golden hour balayage lényege, hogy megidézze a naplementét, amelyben egyébként visszafogottan, de gyönyörűen ragyonnak majd a festett szálak.

Hogyan készül a golden hour haj?

Erről a hajfestésről mindenkinek a könnyedség, a szabadság, a letisztultság és az elegancia jut az eszébe. Ezek a napsütötte, finoman szívott tincsek olyanok, mintha csak egy kis napsugár kapta volna meg a trópusi nyaraláson. 

Nagyon apró tincsekkel dolgoznak, és persze apró fóliákkal, ennél a folyamatnál a hajszál közepénél és végénél kezdik a festést, csak utána jön a tető.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stuart Hairstylist | Kaitlynne (@kmedlin_hair) által megosztott bejegyzés

Mintha nem érte volna festék

A fő cél a golden hour festésnél a természetesség: el kell hogy higyjék róla az emberek, hogy így születtél, és tényleg csak a napfény munkálkodott kicsit. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CARA ROBERTSON HAIR LLC (@cararobertsonhair) által megosztott bejegyzés

A golden hournál a szálak tetjét általában extrán kezelésbe veszik, mégpedig azért, hogy csillogjanak és fényesek maradjanak.

Ez a frizura akár 8 hónaptól 1 évig is tökéletes állapotban maradhat, nem igényel festést. Nem a haj tetején van a hangsúly, így egy kis lenövés nem befolyásolja negatívan a megjelenést.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cynthia | Sacramento Hair Extension Specialist (@styledbycynthia_) által megosztott bejegyzés

Itt is nagyon fontos az otthoni ápolás, a hővédő használata, illetve a színnek megfelelő sampon. Nagyon nagy figyelmet és védelmet igényel, ha tűz a nap, vagy ha sós víz éri a szálakat. 

via