A gombaszőke az egyik legújabb hajszíntrend, amiről feltétlenül tudnod kell. Ez a tökéletes középút a barna és a szőke között, ráadásul ez egy olyan árnyalat, ami gyakorlatilag tényleg mindenkinek jól áll. 

Tarol a gombaszőke

A 2023-as hajtrendek jellemzően a színekről szólnak: pár nappal ezelőtt a cherrycoke árnyalatról írtunk, most pedig itt van a gombaszőke, ami szintén egy pillanat alatt tarolta le az internetet és lett hihetetlenül felkapott. Persze joggal merülhet fel a kérdés, miért imádják annyian? Nos, azért, mert a gombaszőkét többféleképpen is el lehet érni, így bárki megtalálhatja a bőrtónusához leginkább passzoló árnyalatot. 

Tökéletes árnyalat

Jason Collier, mesterfodrász szerint ez a tökéletes árnyalat azoknak a szőkéknek, akik szeretnének egy kicsit sötétebb színt kipróbálni, de remek megoldás lehet azoknak a barnáknak, akik pedig világosabb árnyalatra vágynak. Ha te például rajongsz a csokis balayageért, de szeretnél egy kis könnyedséget a hajadban, akkor a gombaszőke pompás alternatíva lehet a számodra. 

Mitől más ez, mint a hamvasszőke? 

A gombaszőke nagyon hasonlít a hamvasszőkére, de Collier szerint a utóbbi általában világosabb, és könnyedén szőkeként definiálható, míg előbbi inkább a barna irányába hajlik. A gombaszőke ráadásul nagyon kevés karbantartást igényel, állítja a fodrász. Mint mondja bőven elég háromhavonta felfrissíteni a színt, ez pedig nagyszerű hír azoknak, akik nem akarnak minden hónapban fodrászhoz járni. Ráadásul ez így sokkal költséghatékonyabb megoldás is. 

A gombaszőke egyébként a sztárok körében is hódít, Jennifer Lopez például imádja: 

Getty Images/Emma McIntyre

(via)