Bár az előző beauty szezonokat főleg a világos, meleg tónusú hajszínek uralták, úgy néz ki, hogy ennek most vége! Az idei évben  egyre több influencer festi hideg tónusú vörösre a haját, ez az új hajfestési trend pedig a sztárok körében is nagyon népszerű mostanában. Jenna Ortega, a Wednesday sztárja nemrég például pont olyan színű hajjal jelent meg, amit most mindenki nyomat a TikTok-on: a #cherrycoke, azaz cseresznyés kóla árnyalatú hajtrend ugyanis mindenkit magába bolondít...

A #cherrycoke most a legmenőbb hajszín

A #cherrycoke árnyalatú hajszín azért kapta a cseresznyés kóláról a nevét, mert az úgy néz ki, mint egy sötét, vöröses-lilás hajzuhatag.  Már 15-20 évvel ezelőtt is nagyon népszerű volt ez az árnyalat, aztán eltűnt a köztudatból, most viszont újra visszatért a divatba és menőbb, mint valaha!

Getty Images/Amy Sussman
Getty Images/Amy Sussman

Jenna Ortega, a Wednesday sztárja tavaly ősszel feketéről például barnára váltott, a legutóbbi vörös szőnyeges szereplésén pedig már vöröses-lilás highlightokkal lehetett őt látni – nagy rá az esély, hogy őt is utolérte ez a nagy #cherrycoke hajszín trend!

Ellepték a TikTok-ot a hajfestős videók

Az influencerek körében pedignincsen menőbb hajszín ennél: ezt bizonyítja az is, hogy a #cherrycokehair TikTok-on már lassan 1 milliós megtekintésnél jár. A tiktokkerek ugyanis ezrével töltik fel a hajfestős videóikat, mert szerintük otthon, profi felszerelés nélkül is könnyen megvalósítható ez az árnyalat! És nem is járnak messze az igazságtól!

Ahogyan azt a fenti videóban is látni lehet, ezt a cseresznyés kólás hajszínt a barnás-vöröses hajúak tudják a legegyszerűbben megcsinálni, de fekete hajjal rendelkezők számára sem lesz nagy kihívás ezt a hajszínt megvalósítani. Nehéz dolga valószínűleg csak a világos hajúaknak lesz: a vöröses-lilás árnyalat a nem megfelelő alapon ugyanis könnyen sülhet el balul és nézhet ki csúnyán; de ha a megfelelő árnyalatú hajfesték kerül kiválasztásra és az utasítások is pontos betartásra kerülnek, a #cherrycoke hajszín otthon is abszolút kivitelezhető! 

Via