Mondj te is búcsút a töredezett hajszálaknak! A selyem hajgumik bevetésével ugyanis hihetetlen átalakuláson mehet át a hajad, amiért minden egyes tincsed hálás lesz majd neked. A selyem ugyanis egy természetes szövet, ami segít megelőzni a csúnya gubancok kialakulását, ráadásul sokkal biztosabb tartást is kölcsnözöt a copfodnak. Nem hiszed? Akkor íme 5 meggyőző érv, amik láttán fixen te is rohansz selyem hajgumit vásárolni. 

Semmi gubanc

Szóval, már ahogy fentebb is említettük, ha selyem hajgumit használsz, akkor soha többet nem fog gubancolódni a hajad. A sima, hagyományos hajgumik esetén ez gyakorlatilag állandó probléma, ám a selyem darabok bevetésével ezzel nem kell már bajlódnod a jövőben. A selyem ugyanis segít megelőzni a gubancok kialakulását, sőt, ha alvás közben is használod akkor sem kell azon aggódnod, hogy ébredés után úgy nézel majd ki, mint aki áramba nyúlt. 

Kevésbé fog töredezni a hajad 

A hagyományos hajgumik néha túl feszesek, emiatt előfordulhat, hogy megtörik tőlük a hajad. Na, a selyem hajgumi esetében ettől sem kell tartanod. Biztos tartást nyújt ugyan a copfodnak, de mindezt kíméletesen teszi, így kizárt, hogy megtörnek tőle a hajvégeid, mivel selyem gyengéd a hajhoz és sokkal kevésbé károsítja azt. 

Védelem és hidratálás 

A selyem hipoallergén anyag, vagyis akkor is fantasztikus választás, ha érzékeny fejbőrrel rendelkezel. A sima hajgumik esetén ugyanis nem ritka az ekcéma vagy a korpásodás kialakulása. A selyem ráadásul segít megőrizni a haj természetes nedvességszintjét, ez különösen fontos, ha alapvetően szárazabb a hajad. 

Viszlát göndörödés 

A selyem hajgumik segítségével a nem kívánt göndörödés is elkerülhető. Mivel a selyem nem szívja el a nedvességeta hajból, így az mindig sima és fényes maradhat. 

(via)