A göndör haj speciális ápolásáról már írtunk itt a Cosmo oldalán, ám a lengmagzselé szuper erejéről még nem beszéltünk neked. Persze a hullámos fürtök karbantartására számos opció létezik, de ha természetes megoldást keresel, akkor van egy jó hírünk: megtaláltad. A lenmagzselé ugyanis elképesztő hatással bír a göndör hajra,a legjobb az egészben pedig, hogy a keveréket te magad is elkészítheted otthon. 

Mi az a lengmagzselé?

Persze először tisztázzuk gyorsan, mi is az a lengmagzselé? A lenmagzselé egy virágos növény, a len magjából készül. Szinte hihetetlen, de ez a keverék remekül kondicionálja a göndör hajat, anélkül, hogy elnehezíteni azt. A gél tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjével, rostokkal és omega-3 zsírsavakkal, ennek köszönhetően pedig gyakorlatilag új élettel tölti fel a göndör fürtöket. Mutatunk is 3 okot, amiért feltétlenül ki kell próbálnod.

Táplálja a sérült hajat 

A lenmagzselé segíthet a sérült haj kezelésében, hiszen szuperül táplálja a tincseket. Egyes feltételezések szerint a gélben lévő E-vitamin még a fejbőrt is védi és hidratálja. 

Hajhullás elleni küzdelem

A göndör haj túl hamar veszíthet a nedvességéből, így hajlamos lehet a töredezésre, végső soron pedig nem kizárt, hogy hullani kezd a hajad. A legnmagzselében találhat omega-3 zsírsavak azonban ezzel hatékonyan veszik fel a küzdelmet, valaminta töredezés megállításában is segítenek. 

Egyenesít

A lenmagzselének az egyik legszuperebb képessége, hogy mindenféle természetellenes eszköz bevetése nélkül segít kiegyenesíteni a hajad. Ez egy biztonságos módszer, a hajadat pedig nem kell feleslegesen hő hatásának kitenned. 

Hogyan készítsd el? 

Mielőtt azt hinnéd, valami bonyolult recept következik megnyugtatunk, a lenmagzselé elkészítése végtelenül egyszerű. 

Hozzávalók: 

  • lenmag (kisboltban kapható, ne az őrölt verziót vedd)
  • víz
  • egy bögre a méréshez, egy pici lábos, fakanál és szűrő
  • fagyasztóba tehető dobozok

Elkészítés 

Első körben mérj ki negyed bögre lenmagot és két bögre vizet. Ezt öntsd bele a kicsi lábosba és kezd el forralni, időként keverj rajta egyet. Addig forrald, amíg a len jó nyúlós nem lesz. Ha ez megvan, vedd le a tűzről és egy szűrön keresztül adagold dobozokba a zselét. Ha kihűlt már használhatod is a hajadon, a maradékot pedig tedd a fagyóba. 

(via)