Ha fejbőr zsíros, és ez akár még a tincsekre is átragad, az ember könnyen ápolatlannak tűnhet. Pedig vannak olyan szituációk, amikor teljesen mindegy, hogy te hányszor próbálod meg megmosni a hajadat, az eredményen egyszerűen nem látszik a sok küzdelem.

Aranyszabályok a zsíros haj ellen

Mindenki selymes, fényes hajat szeretne, amin megcsillan a napsugarak fénye, és amely nagyon ápoltnak, és egészségesnek tűnik. Te is megveszed a legdrágább kencéket, hogy elérd ezt a hatást? A szuper, de nem biztos, hogy csak és kizárólag ezen múlik az eredmény.

Néha a legbanálisabb hibát követi el az ember, például rosszul mossa meg a haját. Nem csupán az a fontos, hogy megtaláld a megfelelő sampont, de az is, hogy tudd, hogy hogyan használd azt. A legjobb, ha olyan sampont használsz, amelyben csalán, menta, vagy valamilyen citrusféle található. Ám ezután jön a haladó szint: hogy pontosan hogy is használd.

No hands, please!

A kondicionálóknál, és a kezeléseknél nem feltétlenül a tisztaságon van a hangsúly, de ez nem igaz a samponra. A samponnál aranyszabály, hogy először a fejbőrre vigyük fel, tehát semmiképpen se a kezedbe engedd a sampont, hanem közvetlenül a fejedre nyomd rá.

Ez nem a vége

Soha ne zárd samponnal a hajmosást, mindig használj utána kondícionálót. Hiszen a sampon kinyitja a haj kutikuláját, hogy kimossa faggyút. Utána viszont ezt újra le kell zárni, különben a szálak kiszáradnak. A balzsamot csak a hosszra alkalmazd, mert attól a hajtő azonnal elkezd zsírosodni.

Se nem forró, se nem fagyos

A víz hőfoka sem mindegy, mindig használj langyos vizet, a hideg ugyanis nem távolítja el megfelelően a szennyeződéseket és a faggyút, a forró víz pedig kiszárítja a fejbőrt. Próbálj meg egyébként minél ritkábban hajat mosni, ha tudsz, csalj egy-egy napot a száraz samponnal. A száraz sampon igazi megmentő a fejbőr számára, mert szó szerint felszívja a faggyút, és a zsírosodásnak nyoma sem marad.

via