Minden nő szép hajkoronát szeretne magának, ezért a legtöbben mindent elkövetünk azért, hogy erős és egészséges hajunk legyen: követjük a legújabb hajtrendeket és a tökéletes eredmény elérése érdekében a lehető legjobb hajápolási szereket használjuk. A haj minősége azonban nem ezeken, hanem genetikai faktorokon, egészségügyi állapoton, vitaminbevitelen, valamint a helyes hajmosási szokásokon is múlik, melyek nem mindenkinél adottak. A fodrászok most arra az egy hajmosási hibára hívták fel a figyelmet, amivel még a legszebb hajkoronát is garantáltan tönkre lehet tenni!

Garantáltan tönkreteszi a hajat ez a hajmosási hiba 

A hajmosás során a legtöbb nő hajlamos több ilyen-olyan hajápolási szert (balzsamot, kondicionálót, sampont és maszkot is) használni, ám a fodrászok többsége szerint nem ezeken múlik a haj állapota és minősége, hanem a szervezet belső harmóniáján, a vitaminokon és az egészségen, amihez persze, a genetikai faktorok is hozzájárulnak.

Hiába azonban mindez, ha a hajmosás közben egy olyan súlyos hibát követünk el, amihez laikusként pont a hajunk szépségén szeretnénk javítani. Ez a hiba nem más, mint a hajmosás közbent fésülködés, ami hatalmas károkat ejt a legegészségesebb hajon is.

Érdemes ezt a lépést kihagyni hajmosás közben

A hajmosás közbeni fésülködés erősen megtörheti a hajszálakat, hiszen vizes állapotban törékeny és sérült a haj. A megtört hajszálak pedig pillanatok alatt töredezetté válnak, roncsolódnak, valamint vékonyak és élettelenek, fakók lesznek, aminek az lesz a vége, hogy teljesen rövidre kell kell vágni őket – de legalábbis azt a részt biztosan, ahol megtörtek.

Mindezt viszont elkerülhető, ha hajmosás közben nem fésülködünk, csupán finom, körkörös mozdulatokkal maszírozzuk a fejbőrt, a hajszálak egyenességével pedig csak akkor foglalkozunk, mikor már teljesen megszárítottuk őket a hajszárítóval. A száraz haj ugyanis kevésbé sérülékeny, mint a vizes állapotú haj, nyugodtan lehet fésülni, fonni vagy bármi mást csinálni vele – ezek a műveleteket azonban tilosak hajmosás közben, mert ahelyett, hogy szépítenénk a hajtincseinket, csak erősen megrongáljuk őket.

Via