Ha barna hajből szőkét szeretnél akkor fontos tudnod, hogy nagy kihívás elé nézel. Tudnod kell, a kívánt árnyalat valószínűleg elérhető, ugyanakkor azzal is tisztában kell lenned, hogy ez nem annyira egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Ha a lenyűgöző eredmény a cél, akkor ezt az 5 fontos szabályt mindenképpen vedd figyelembe. 

Bízd magad szakemberre!

Először is fontos tudnod, hogy egyetlen festés alkalmával szinte kizárt, hogy mondjuk a sötétbarna hajadból világosszőke legyen. Továbbá nagyon lényeges, hogy ennek a folyamatnak semmi esetre se otthon állj neki, feltétlenül bízd magad profi kezekre. Persze tudjuk, hogy fodrász nélkül rengeteg időt és pénzt spórólhatsz meg, de ha elfuserálod a hajad, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek, még a hajad is kihullhat, ha nem vagy elég körültekintő. Szóval, ha ilyen drasztikus váltásra készülsz, akkor azon ne spórolj, és irány a fodrász!

Konzultálj a fodrászoddal! 

Mielőtt belevágnál az egész folyamatba mindenképpen gondold át pontosan, mit is szeretnél. A hajfestés előtt pedig kérj konzultációs időpontot a fodrászodtól, amikor is elmondod neki, mi az elképzelés, ő pedig felvilágosítást tud adni arról, hogy ez körülbelül mennyi idő alatt kivitelezhető. Simán lehet, hogy legalább 3-4, de akár 5-6 alkalomra is szükség lesz ahhoz, hogy eléjértek a kívánt hajszínt, de ha ez a végcél, akkor tudomásul kell venned, hogy ilyenkor egyszerűen muszáj kis lépésekben haladni a hajad egészségének megőrzése érdekében.  

Tincspróba 

Ha profi fodrászhoz visz az utad, akkor ő magától fogja ezt a lehetőséget ajánlani, de te is kérheted, hogy először végezzetek tincspróbát. Pláne, ha mondjuk nem szűz barna hajjal érkezel. Ha ugyanis már eleve festett a hajad, akkor nem kizárt, hogy rosszul reagál majd a világosítóra. A beauty katasztrófák elkerülése miatt ezért érdemes tincspróbát végezni, hogy megnézzétek, mi is történik. 

Maximum két árnyalat alkalmanként 

Ha nagyon sötétből szeretnél nagyon világosat, akkor tudnod kell, hogy alkalmanként maximum két árnyalatnyit szabad világosítani a hajadon. Miért? – kérdezhetnéd joggal. Nos, ezúttal is csak magunkat tudjuk ismételni: ha nem akarod, hogy durván roncsolódjon a hajad, akkor tartod magad a kis lépésekhez. 

Az ápolás fontossága 

Ha elkötelezed magad a szőke haj mellett, akkor meg kell értened, hogy sokkal gyakoribb és speciálisabb ápolásra lesz szüksége a tincseidnek, mint mondjuk a barna esetében. Ennek kapcsán is okos dolog lehet kikérned a fodrászod tanácsait, ő ugyanis segíthet neked abban, hogy milyen termékeket szerezz be az otthoni ápoláshoz. Viszont nem akarunk hitegetni, a szőke haj karbantartásának bizony ára van, ezért mielőtt fejest ugrasz a szőkítésbe gondold át, hogy valóban megéri-e ez neked. 

(via)