A gyönyörű hajért mindent megteszünk, hajápolókat, balzsamokat használunk, figyelünk, hogy hogyan szárítsuk, és persze igyekszünk a számunkra legjobb samponokat is megtalálni.

Ám nem csak az fontos, mivel mossuk a hajunkat. Az sem mindegy, hogy hogyan.

60/180 szabály a haj szépségéért

Egy szakértő szerint, ha az egyszerű, 60/180 szabályt betartjuk, a hajunk fényes lesz és nem is zsírosodik majd olyan könnyen. 

A hajad állapotától függően 60 és 180 másodperc közötti időtartamban kell a sampont a hajon hagyni 

— mondta a szakértő, hozzátéve, minél hosszabb és sérültebb a haj, annál tovább legyen rajta a sampon.

Ha festett, hosszú hajad van, amire még hajformázókat is teszel naponta akkor mindenképpen hagyd a sampont három percig hatni, hogy a haj valóban megtisztuljon, és fel tudja szívni a tápláló hatóanyagokat. Ha azonban rövidebb hajad van, és ritkán használsz hajlakott, vagy zselét, elegendő, ha a sampont 60 másodpercig hagyod rajta.

Ilyen a tökéletes hajmosás

Fontos a sampon helyes felvitele is: mindig a fejbőrön kezdjük, majd lassan és óvatosan kenjük fel azt a hajvégekig. Ezzel a módszerrel eltávolítod a hajformázók maradványait, és a hatóanyagok is bejutnak a tincsekbe.

Masszírozd a fejbőrbe

A hajszakértő másik tippje a fejbőr masszírozása hajmosás és a haj balzsamozása közben, ami nem csak kellemes érzést ad, de fel is pezsdíti a bőrt. Ezáltal a hajszálak jobban fel tudják szívni az ápoló anyagokat. A hajad így  tökéletesen  tiszta lesz és tovább marad friss, egészséges és erős.


Via