Mindenki szeretne fényes, egészséges hajat, azonban sokszor elkövetünk olyan alapvető hibákat, amivel pont az ellenkezőjét érjük el.

A francia nők híresek arról, hogy rendszeresen odafigyelnek külsejükre, így a  hajápolásra  is rengeteg időt fordítanak.A  természetességet kedvelik, és úgy vélik, hogy a kevesebb bizony néha több. Azonban vannak olyan hibák, melyeket még véletlenül se kövess el, ha szép fürtökre vágysz. 

Ne moss hajat mindennap

A nők többsége egyre gyakrabban nyúl a  samponja  után, míg a francia nők ezt elkerülik. Ha nagyon S.O.S. a helyzet, akkor kétnaponta mosnak hajat, bár ennek sem látják értelmét. Bizonyított tény ugyanis, hogy a gyakori mosás károsíthatja a fejbőr természetes védőrétegét. Emiatt pedig gyakran viszkethet, korpásodhat a fejbőr, és száraz hajat eredményezhet.

Ha teheted este moss hajat

A legtöbb francia nőnek hosszú, hullámos vagy enyhe göndör haja van, ami nem véletlen.  Franciaországban  ugyanis gyakrabban mosnak hajat este, mint reggel. A haj természetes állapotában megszárad, és enyhén hullámos lesz, így dúsabb hatást kölcsönöz a viselőjének. A másik plusz indok mellette, hogy reggel így sokkal tovább tudsz aludni, és nem kell lenyomni a szundi gombot sem. 😊

Tilos a hajszárítás

Ha eddig mindig alkalmaztad, próbáld meg csökkenteni, vagy végleg elhagyni ezt a rituálét. A haj folyamatos szárítása károsíthatja a haj szerkezetét, ami fénytelen és száraz hajhoz vezethet. A francia nők azt javasolják, hogy hagyd megszáradni a hajadat a levegőn, ugyanis sokkal egészségesebb.


via