A hajmosás kérdése mindig egy kicsit bajos, ugyanis nem igen van konkrét magyarázat arra, milyen gyakorisággal kellene megtisztítani a tincseket. Selen Gomez például a heti két hajmosásra esküszik, de Kim Kardashian akár 5 napig is kibírja hajmosás nélkül, de a TikTokon terjedő trendek tanúsága szerint a 7 nap is ideális lehet. Na, oké, de akkor most mi az igazság, milyen gyakran kell hajat mosni? Máris elmondjuk! 

Sok mindentől függ

Persze konkrét választ, mi sem fogunk tudni adni, vagyis nem mondhatjuk azt, hogy törvényszerűen moss kétnaponta hajat, ugyanis mint annyi minden, ami a testeddel történik, ez is az egyéni preferenciáktól függ. Nyilván van néhány tényező, amit fontos figyelembe venni, de alapvetően neked kell kitapasztalnod, hogy mi az ideális számodra a hajmosás szempontjából. Lényeges, hogy ne most túl gyakran a fürtjeid, mert ha túlmosod, akkor eltávolítod a fejbőr természetes olajait is, amire viszont szükséged lenne. 

A haj típusa

Figyelembe kell venni továbbá a haj típusát, szerkezetét, a fejbőr állapotát, de még a környezetet is. Kevin Mancuso , a Nexxus fodrásza ugyanis azt mondja, ha szennyezetebb városban élsz, akkor valószínűleg gyakrabban kell hajat mosnod. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor neked érdemes lehet kétnaponta megtisztítani, de ha mondjuk nagyon göndör, akkor nem igazán prakikus a túl gyakori hajmosás mellett voksolni. Hiszen mire megszárítod az valószínűleg egy örökké valóság, szóval, ha kibírod, akkor próbáld egy hetes etapokban mosni a tincseid.

Hetente

Hetente egyszer egyébként már csak higiéniai okoknál fogva is szükséges lehet hajat mosni, szóval, ha konkrét számot kell mondani, akkor a heti egy az fix. Viszont, ha mondjuk korpás a hajad, akkor ezt a számod tornászd fel inkább heti kettőre. 

(via)