Egy dologban megegyezhetünk: mindenki utál hajat mosni, ezért a legtöbbször már nem is figyelünk arra, hogy csináljunk, csak legyünk túl rajta. Ha viszont betartod a következő tippeket, nemcsak másnap lesz szebb a hajad, hanem minden egyes nap javul az állaga!💕

A következő hibákat mindenki elköveti hajmosáskor!

1. Dupla mosás és samponozás

Évek óta lehet hallani, hogy a szennyeződések rendes eltávolításáoz kétsze rkell megmosni és leöblíteni a hajat. Hát a legújabb kutatás szerint ez hülyeség, mert a kétszeri samponozástól csak még jobban zsírosodik a haj! Ha tehát csak egyszer mosod meg, az is teljesen elég, csak jól csináld! 

2. Helytelen öblítés

Oké, hogy nyomsz egy csomó sampont a tenyeredbe és bele is masszírozod a hajtövekbe, de vajon jók ki is öblíted azt? Csak azért, mert nem egy perc kizuhanyozni azt hajadból, főleg, ha extra hosszú tincseid vannak. Ha viszont nem öblíted ki a sampont 100%-ig a hajadból, az a hajtövekre fog száradni, amitől csúnya, lelapult és zsíros lesz. Másnap aztán moshatod megint. Brr, az azért tényleg senkinek sem hiányzik!

3. Rosszul használt hajbalzsam 

Hajbalzsamot (elvileg) minden egyes hajmosás után kéne használni (nyugi, mi sem tesszük 😛) azért, hogy a hajvégek ne száradjanak ki és rendesen hidratálva legyenek. Tehát a hajbalzsamot nem a hajtövekre kell tenni, hanem szigorúan csak a hajvégekre! Ez persze az utoló 15-20 centit is simán jelölheti, de tényleg ne masszírozd a balzsamot a fejbőrödbe, mert csak zsírosabb lesz tőle a hajad.

4. Nem masszírozod, hanem kaparod a fejbőröd!

Hát ez nagyon durva és ha ritkán mosol hajat, tényleg rád jöhet a frász, hogy össze-vissza vakard a fejbőröd (mert tényleg annyira viszket...), de ez akkor sem megoldás. A vakarástól igazából csak még több olaj szabadul fel a fejbőrödből, ezért csak nagyon gyengéden, alaposan szabad masszírozni azt. A vakarást tehát örökre felejtsd el, mert csak korpás lesz tőle a hajad!

5. Túl sok terméket raksz a hajadra

Sampon, kondicionáló, balzsam, fixáló, egy kis pakolás + még ez, meg az... Fontos a hajápolás, de azért nem ennyire! Ha túlzásba eszel a hajadra tett kencékkel, akkor könnyen balul sülhet el a dolog és csak még zsírosabb, még lelapultabb lesz. Jennifer Aniston fodrásza például bevallottan nem használ semmit a samponon és a balzsamon kívül, még hajlakkos vagy fixáló sprayt sem!

6. Forró vízzel mosol hajat

A forró vízben való fürdés abszolút nem egészséges, ezért neked em ajánljuk. A szakértők szerint a hideg-langyos vízben a legegészségesebb fürödni és ez a hajmosásra is igaz. A forró víz állítólag széttörheti és károsíthatja a hajszálakat, a hideg/langyos víz ezzel szemben csak még jobban hidratálja azokat.

Via