Egy valamit minden nő tud a sminkről: a nagy melegben már-már lehetetlen küldetés úgy megfesteni egy szemhéjtusos vagy egy  szemhéjfestékes sminket, hogy az a folyamatos izzadás közben ne olvadjon le rólad már két órán belül. Ha mégis sikerül, akkor gratulálunk, mert ahhoz már szinte doktori, Ph.D. fokozati szintű sminktudás szükséges! Mindenki más viszont figyeljen, mert a következő sminktrükkel mostantól garantáltan fent fog maradni a szemsminked, még a legnagyobb kánikulában is, ráadásul úgy, hogy az egyáltalán nem fog elkenődni! 

Csak két extra hozzávaló szükséges ehhez a nyári sminktrükkhöz 

A sminktrükk egyszerű: mielőtt egyáltalán nekilátnál a tökéletes szemhéjtus megfestéséhez (vagy a szemhéjfesték elkészítéséhez), érdemes primerrel, száradás után pedig egy kis alapozóval lefedned az érintett területet. Érdemes olyan alapozót használnod, ami extra tartós, valamint biztos és hosszan tartó fedést ígér, így garantáltan atombiztos lesz a szemfestésed!

Amennyiben a primert nem szereted, ki is hagyhatod, az alapozó már önmagában tartósságot fog adni, ha pedig egy kis rétegezésre adnád még ezen felül is a fejed, akkor meg aztán tényleg semmi sem keni el a sminkedet, legalább 24 órán át!

A rétegezést is érdemes alkalmaznod kánikulában

A rétegezéses sminktrükk lényege, hogy az alapozóval, majd a szemfestékkel kezelt területet újra alapozd, majd újrafesd a sminkszereiddel. Lényegében tehét kétszer kell lealapoznod a szemhéjadat és kétszer is kell megfestened azt. Ez dupla annyi idő, de megéri, mert a legnagyobb melegben sem fog lefolyni rólad a smink! 

Via