Nem azért, de az első néhány randi sorsdöntő lehet:  ilyenkor ugyanis számít, milyen ruhában jelensz meg, ahogyan a smink kérdésével is foglalkozni kell egy kicsit. Bár a legtöbb pasi nem szereti, ha egy nőn több tonnányi makeup van, azt azért ők is beismerik, hogy jó érzés egy csinos, külsejére (is) igényes csaj mellett megjelenni. Épp ezért, most összegyűjtöttük azt a 8 szuper randi sminket, amikkel garantáltan fantasztikusan fogsz kinézni + még a pasid is imádni fogja rajtad!

Füstös szemek

A füstös szemekkel nem lehet mellélőni: egy csapásra igéző tekintetet varázsolnak, ráadásul úgy, hogy közben az ajkakkal annyira nem is kell foglalkozni. Csak rákensz a szádra valamilyen visszafogott szájfényt vagy rúzst és már kész is vagy! Ez a megoldás azért jó, mert vacsi közben nem kell azon aggódnod, hol kenődött el a rúzsod; viszont a tökéletes füstös szemsmink elkészítéséhez nem árt egy kis sminktudás. 

Cosmo-tipp: Az árnyalatokat mindig hangold össze, akkor lesz természetes az eredmény! A lényeg, hogy a különböző színú szemfestékeket jól maszatold össze, akkor lesz szuper a smink!

Piros ajkak

A pasik bolondulnak mindenért, ami piros: ez az ajkakra is igaz! Ha piros vagy pirosas árnyalatú rúzsban jelensz meg a randin, a csávó teljesen kész lesz tőled! Arra viszont figyelj, hogy az élénk színű rúzshoz már ne kenj fel erős szemsminket, mert az már túl sok lesz. Inkább készíts el szép tusvonalat Kylie Jenner-módra vagy válassz egy enyhén csillogó szemfestéket és rakj fel hozzá egy szempillaspirált. Több nem is kell egy piros rúzsos sminkhez!

Cosmo-tipp: A piros rúzs akkor marad extra tartós, ha előtte szájkontúrceruzával beszínezed a szádat. Ne csak körben, hanem az egész szádat! Utána kend fel rá a rúzst, extra csillogásért pedig rárakhatsz még egy réteg szájfényt is! 

Természetes ragyogás

A napsütötte hatás nemcsak a nyáron menő, télen is szeretik a pasik! Ehhez a sminkhez bronzosítóra, egy kis highlighterre és természetes árnyalatú földszínekre lesz szükséged. Törekedj arra, hogy a szemhéjadon hasonló árnyalatú festék legyen, mint a szádon. Ezek után kedvedre húzhatsz egy kis tusvonalat vagy használhatsz szemceruzát, amiből akár banrás árnyalatút is használhatsz. A hangsúlyt főleg a pofidra helyezd, mert a meleg hatású, enyhén fényes orcáknál nincs is szebb!

Cosmo-tipp: A highlighterrel vigyázz, mert könnyen túlzásba lehet vele esni: mielőtt kimennél az utcára, csekkold le magadat természetes fényben is, nehogy giccses legyen az összhatás. Egy-egy csepp az orcákra, esetleg a szemhéjadra elég is, tényleg nem kell több! 

Apró műszempillák 

A pasik ki nem állhatják a művi dolgokat, de a műszempillák azért bejönnek nekik: főleg, ha szinte meg sem leeht állapítani, hogy melyik is az! A legújabb trendek szerint igazi cicás összhatást lehet elérni akkor, ha csak a szemed szélére helyezed pár szálat, majd utána húzol rá egy gyönyörű tusvonalat.  Utána rakj fel egy kis pirosítót és egy nude rúzst és már készen is vagy!

Cosmo-tipp: Ha nem bírod műszempillákat, akkor trükközz a szempillaspiráloddal! Húzz egy réteget körbe mindenhol, a felső szemhéjad szélén lévő szálakat viszont többször kend átt és íveld felfelé! A hatás pont ugyanaz lesz, mint a lenti képeken.

Via