A színes nyári manikűrök után a visszafogott, szolid körömfestési technikák lesznek divatosak idén ősszel: a nude árnyalatok és a természetes színek előtérbe kerülnek, a rikító színű manikűrök pedig hátrébb szorulnak a következő néhány hónapban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy unalmasak lennének az őszi manikűrök, sőt! A most következő, mattgomba nevet viselő körömtrend garantáltan felrázza a mindennapjaidat!

A mattgomba manikűr a legszebb őszi körömtrend 

A barna színt érdemtelenül kevesen viselik a körmükön, pedig rendkívül elegáns, szexis és tiszta, modern manikűröket lehet ezzel a színnel elkészíteni. A most következő mattgomba manikűr a barna szín öt különböző árnyalatát veszi alapul, ráadásul nem más, mint matt, azaz tompa és fénytelen színtónusban! 

A mattgomba manikűr alapja, hogy legyen olyan öt különböző, barna árnyalatú körömlakkod, amiből egy komplett színskálát tudsz alkotni. Segítségül most az alábbi képen szemléltetjük, hogy milyen sok választás lehetséges, hiszen a fehéres-barnás körömlakkok ugyanúgy bevethetők, mint a bézses, karamellás és az egészen sötétbarnás, már-már fekete színű verziók!

A körmeidet festheted egészen világos árnyalatúakra és sötétekre is, ahogyan a kettőt is keverheted egymással - ez az utóbbi változat egyébként a legnépszerűbb, talán pont azért mert a nevét is erről kapta a manikűr. A természetben előforduló gombák sem egyszínűek: a piszkosfehértől kezdve a bézsen át akár sötétbarna árnyalatúig mindenféle gombát meg lehet találni az erdőkben, ezért érdemes 

Egy kis fényes részletekkel is kombinálhatod a matt manikűrödet

A matt tónusú manikűröket nem mindenki szereti, de kipróbálását azoknak is javasoljuk, akik amúgy ódzkodnak a tompa körömfestékektől. Ha azonban semmiképpen sem tudod elképzelni a körmeidet ragyogás nélkül, akkor egy tűhegyű körömecsettet bátran rajzolj különböző formákat, geometriai alakzatokat, pöttyöket, csíkokat vagy csak húzz egy sávot a körmödre egy fényes fedőlakkal.

Az eredmény káprázatos és nagyon egyedi lesz: nem is teljesen matt, de nem is teljesen fényes, a színátmenetes manikűröd pedig összhangban lesz mindkét festési móddal, válaszd bármelyik megoldást is!

Via