Ha az otthonodban szeretnél manikűrözni, akkor van pár dolog, amit mindenképpen tudnod kell. Íme a 4 legfontosabb dolog, amit semmiképpen sem szabad elmulasztanod. 

Bőrápolás 

Ezt a lépést sokan figyelmen kívül hagyják, pedig a bőrápolás a manikűrnek is fontos pillére. Ha a körmeid gyakran töredeznek, a bőröd pedig hámlik, akkor bizony táplálásért ordít. Szóval, amikor kézkrémet használsz, akkor ügyelj rá, hogy a körömágyaid is kapjanak belőle, manikűrözés közben pedig bevethetsz egy kis ápoló olajat is. Hidd el, a kezeid hálásak lesznek érte. 

Rossz körömreszelő 

Szintén gyakori hiba, hogy ezeréves körömreszelőkkel próbálkozol otthon, a másik szarvas hiba pedig, ha ezeket az ósdi, durva felületi kartonreszelőket választod. Vegyél inkább kristályreszelőt, ami sokkal kíméletesebb a körmeidhez, használatával elkerülhetők a sérülések, a körmöd pedig nagy eséllyel nem fog töredezni a jövőben. 

A reszelés iránya 

A reszelővel azonban nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis többet árthatsz vele, mint használsz. Mindenképpen ügyelj rá, hogy reszelés közben egy irányba haladj, máskülönben agyon fogod reszelni a körmeid, amiknek aztán nagyon hosszú idő kell majd a gyógyuláshoz. A rendszeres reszelés az egészésges köröm kulcsa, de csak akkor, ha jól csinálod. 

Egy kis szünet

Tudjuk, hogy a színes manikűr mennyire csodás, de hidd el, néha érdemes tartanod egy kis szünetet. Pláne, ha mondjuk gél lakkod van. A körmeidnek ugyanis szükségük van ara, hogy levegőhöz jussanak, szóval, ha már régóta nem láttad lakk vagy géllak nélkül a körmeid, akkor itt az ideje egy kis szünetnek. 

(via)