A fényes, csillogó és ragyogó hatást nyújtó Y2K ajakrúzsok mindennél népszerűbbek voltak az elmúlt időszakban. Az őszi szezon beköszöntével azonban a matt manikűrökkel együtt újra a matt ajakszínezők lettek a menők, amit Gigi Hadidtól kezdve Khloé Kardashianig most tényleg minden sztár visel!💄

A sztárok ősszel csak a matt ajakrúzsokat hajlandóak viselni

Az őszindító, 2023-as Velencei Filmfesztiválon szinte nem volt olyan sztár, aki ne matt hatású ajakrúzst viselt volna; ennél több megerősítés pedig nem kell ahhoz, hogy bátran kijelenthessük: a matt rúzsok végre újra visszatértek a sminktrendbe, ráadásul nem is akárhogyan!

A matt rúzsokat ugyanis ajakszínező ceruzákkal kombinálva használják mostanában a sminkesek, aminek hála még tartósabb, még stabilabb és még csókállóbb lesz az ajakrúzs. A tökéletes hatás érdekében először színezd velük át az ajkaidat, majd úgy vidd fel az ajkaidra a rúzst: minél közelebb van a természetes ajakszínedhez, annál fantasztikusabb lesz a hatás!

Natúr és füstös szemekkel is jól mutatt a matt ajakrúzs

A matt ajakrúzsok azért jók, mert teljesen sima és egyenletes felületet nyújtanak anélkül, hogy magukra vonzanák a szemet. Remekül mutatnak a natúr szemhéjfestékekkel és a vad, füstös szemsminkekkel is, hiszen teljesen letompítják az arc alsó részét, aminek köszönhetően egy harmonikusabb, egységesebb végeredmény kapunk.

A matt ajakszínezőknél érdemes figyelni arra, hogy tökéletes állapotban legyenek az ajkak: a rúzs felvitele előtt érdemes finom ajakradírral áttörölni az ajkakat, valamint mellőzni az alapozó és a korrektor használatát a rúzs felvitele előtt. Ezek a fedőtermékek ugyanis hiába növelik az ajakrúzsok tartósságát, a matt rúzsok már önmagukban is szárítják az ajkakat, ezért nincs szükség rájuk.

Ha a nap folyamán frissíteni szeretnél a matt rúzsodon, elég ha ajakceruzával igazítasz rajta egy kicsit, nincs szükség az állandó ecsetelésre és a kenegetésre sem: a szájfényekkel ellentétben ezek a matt rúzsok ugyanis az ételek-italok fogyasztása mellett is szuper tartósak maradnak!

Via