Rúzs, alapozó, púder, ecsetek és sminkszivacs, ezek mind megtalálhatóak a nők sminktáskáiban. Ám van egy dolog ebben a felsorolásban, ami komoly veszélyeket rejt, pedig sokan nem is sejtik.

Rengeteg baktériumot tartalmaz a sminkszivacs

A dologra egy TikTokker hívta fel a figyelmet, Pamela Pedrozaa az egyik videójában mintát vett a saját sminkszivacsáról, majd a mintát Petri-csészébe tette, és két nap múlva megnézte, mennyit nőttek a baktériumok. Az eredmény még őt is meglepte, hiszen láthatóan sok baktérium volt a szivacson. 

@pamelapedrozaa Testing how much bacteria is on my beauty sponge #bacteria #beautysponge ♬ original sound - BRAND OF SACRIFICE

Természetesen a kommentelők sem számítottak ilyen eredményre, többen leírták, hogy sokkolta őket a baktériumok mennyisége.

Minden sminkszivacsot kidobok

– írta az egyik internetező. 

Holnap kimosom az összes sminkszivacsom és ecsetem

– fűzte a videóhoz egy másik felhasználó. 

Akár veszélyes is lehet 

A sminkszivacsot nedvesen kell használni, és naponta érintkezik a bőrrel, valamint a sminkkel. Éppen ezért nagyon könnyen összegyűjtheti a baktériumokat, melyek később visszajuthatnak az arca, és pattanásokat, fertőzéseket okozhatnak. A sminkszivacsot, illetve az ecseteket hetente egyszer ajánlott vízzel, szappannal vagy ecsettisztítóval kimosni, majd hagyni megszáradni. Van szavatosságuk is, a szivacsokat nagyjából 3 hónapig lehet biztonságosan használni. 


Via