Dr. Elizabeth Hawkes szépségszakértőt rengetegen követik, ugyanis napról-napra szuper tanácsokkal látja el a beauty fanokat. Most is ezt tette, a sminklemosásról osztott meg egy game-changer titkot!

Vigyázz a szemeidre a sminklemosáskor

Elárulta, milyen fontos különös gondot fordítani a szem alatti bőrre, amely sokkal vékonyabb, mint az arcunk többi része. Arról rengeteg hír terjeng a neten, hogyan lehet szebb a sminkünk, milyen a tökéletes tusvonal, és hogyan tűnhet légiesnek az alapozó. Ám a sminklemosásról már jelentősen kevesebb szó esik.

Pedig ez is rendkívül fontos. A sminklemosás befolyásolhatja a bőrünk minőségét, a sminkünk alapján pedig ez képezi, így összességében a következőleg feltett sminkünket is. 

A szakember elmagyarázta, hogy létfontosságú, hogy ne dörzsöljük a szemkörnyéket, és ne gyakoroljunk rá túl nagy nyomást a szemfesték eltávolítása közben. Ezzel ugyanis többet ártunk, mint használunk. 

A bőr elvékonyodhat, érzékeny lehet, fájdalmassá és irritálttá válhat a szemkörnyék, ami rengeteget árthat. 

Akkor hogyan csináld? 

A kulcs a mennyiség, ne sajnáld a szemfesték lemosót! Bőségesen tegyél belőle a vattakorongra, és egyszerűen tedd a szemedre az átitatott párnákat. Majd nagyon finoman húzogasd rajta az anyagot, az anyag, ha elég a mennyiség, fel fogja szívni, hidd el. 

Mint elmondta, a felső szemhéjak esetében csukd be a szemed, és finom nyomkodó mozdulatokkal várd meg, amíg a festék valósággal hozzá tapad a lemosóhoz. A szempillaspirál a legmakacsabb, ott már egy kicsi törlést is igényel a folymat, de ez inkább egy simogatáshoz hasonlítson, mint egy dörzsöléshez. 

Az alső szeméjnál ugyanez a helyzet, nézz fel, és távolítsd el a festéket finoman.

via