A tökéletes sminknek van pár olyan alapvető szabálya, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: ilyen például az, hogy egyszerre ne használjunk három színnél többet az arcon vagy akár az is, hogy hangsúlyos szemsminkhez már ne kenjünk fel hangsúlyos rúzst. Egy sztársminkes most azonban egy forradalmi sminktrükköt mutatott arra, hogy az arcbőr még szebb és hibátlanabb legyen, amit tutira beveszünk a praktikáink közé! 

Ettől a sminktrükktől tutira szebb lesz a bőröd

Te is voltál már úgy, hogy hiába használtál primert és alapozót, sosem lett szebb tőle a bőröd? Ez mindenkivel megeshet, ám a következő sminktrükk segítségével soha többé nem kell azzal szembenézned, hogy a sminked esetleg fáradtnak és fakónak mutatja az arcbőrödet.

Nem, nem a kontúrozásról van szó, hanem egy másik dologról: a korrektorról. A korrektor megfelelő használatával ugyanis 100%, hogy eltűnnek azok a sötét táskák a szemeid alatt, ráadásul úgy, hogy nem kell belőle az egész tubust felhasználnod. A korrektort ugyanis úgy találták ki, hogy keveset kelljen belőle fogyasztani!

A legtöbben rosszul használják ezt a sminkszert 

A korrektort lényegében egy nagyon tömény bázisú, alapozóhoz hasonló sminkszer, ami kis mennyiségben képes elfedni a pattanásokat, a pigmentációt, a szemek alatti sötét karikákat és a többi "tökéletlenséget" is a bőrön. A legtöbben azonban azt hiszik, hogy a kevesebb több, ezért a szem alá konkrét háromszögeket rajzolnak és satíroznak azért, hogy minél üdébb legyen a tekintetük. 

A sminkesek szerint azonban a szem alá rajzolt, nagy háromszögek csak rontanak a dolgon és még inkább felhívják a figyelmet a fáradt szemekre: helyette ezért érdemes kipróbálni a 3-pontos korrektoros sminktrükköt, aminek segítségével egy perc alatt nyíltabb, éberebb és szebb lesz a tekinteted. Asta Jurksaite sztársminkes a fenti videójában be is mutatta, hogyan is tudod működik ez a korrektoros sminktrükk, próbáld ki még ma! 

Via