Imádod a vanília illatát? Hidd el, a pasik is! A vaníliát nem véletlenül tartják az egyik legjobb vágykeltő afrodiziákumának, ezért most összegyűjtöttük a világ legszuperebb, Magyarországon is kapható vanília akkordos parfümjeit! Ezekkel a szuper illatokkal egész nap magadon érezheted a vaníliát, amivel nemcsak te, hanem a pasik sem fognak tudni betelni! 

LANCÔME Idôle 

Csak pár éves, de máris ikonikus illattá nőtte ki magát a Lancôme Idôle parfümje, ami az alapvető vaníliás akkordon túl egy kis rózsával teszi még különlegesebbé a gyönyörű üvegcsébe zárt illatot. A legtöbben kellemes, meleg tónusú, vidám és kedves, tavaszias, nappali parfümként jellemzik, ami teljes mértékben igaz is rá. Ha olyan vaníliás illatra vágysz, ami egy rózsacsokorral együtt keveredik, akkor ez lesz a neked való parfüm!

Lancôme Idôle EdP 24 790 Ft/25 ml (Douglas.hu)
Lancôme Idôle EdP 24 790 Ft/25 ml (Douglas.hu)

JIMMY CHOO VANILLA LOVE

Az árát tekintve rendkívül drága, viszont madagaszkári vaníliát szagolhatunk meg benne – sokak szerint ezért is kerül annyiba, amennyibe! A Jimmy Choo Vanilla Love parfümje nem kínál mást, mint egy vaníliás édességet, amit egy kis tonkababbal és karamellel bolondítottak meg a készítők. Az édes illata ellenére viszont cseppet sem émelyítő, szúrús, inkább természetes vanília illata van, mint amikor egy egész vanília rudat törsz ketté!

Jimmy Choo Vanilla Love 81 990 Ft/125 ml (Douglas.hu)
Jimmy Choo Vanilla Love EdP 81 990 Ft/125 ml (Douglas.hu)

GUERLAIN Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla 

Ez a parfüm teljesen más, mint az előző kettő: míg az elsőt rózsával; a másodikat pedig édességekkel kombinálták a parfümőrök, addig ennek a vaníliás parfümnek keményebb, fás illata van, ezért a férfiak is szívesen használják. Uniszex parfümként ne egy nagyon nőies, virágos illatot képzelj el, hanem inkább egy olyan tájat, ahol az uszadékfák illata keveredik a vanília növény virágával. A parfüm 2023-ban jelent meg, tehát még elég kevesen használják: az elsők között hódíthatod meg!

Guerlain Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla 47 790 Ft/75 ml (Douglas.hu)
Guerlain Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla EdP 47 790 Ft/75 ml (Douglas.hu)

HUGO BOSS boss ALIVE

Basic üvegcséje ne vegye el a kedvedet az Alive parfüm kipróbálásától! Egészen mennyei, fás-gyümölcsös találkozás ez a madagaszkári vaníliával, amiért annyira rajongani fogsz, hogy nem győzöd majd újravenni ezt a parfümöt. A vanílián kívül ribizli, fahéj, szilva és egy kis jázmin is van benne, tehát az egész illat nagyon modern és mai. Sokan tartják karácsonyi illatnak is, mert a fahéj és a vanília keveredése ünnepi hangulatot áraszt, ezért karácsonyi ajándéknak sem utolsó ez a parfüm!

Hugo Boss BOSS Alive EdP 24 290 Ft/30 ml (Douglas.hu)
Hugo Boss BOSS Alive EdP 24 290 Ft/30 ml (Douglas.hu)

YVES SAINT LAURENT BLACK OPIUM

A gazdagság illata! Sokan csak így jellemzik az Yves Saint Laurent egyik legnépszerűbb parfümjét, a Black Opiumot, ami keleties jegyekkel (pl. fekete borssal, kávéval, pacsulival stb.) kombinálja a vaníliát. Annyira kelendő ez a parfüm, hogy már egy sor vállfaja is létezik, de ha ránk hallgatsz, az eredeti a legjobb! Ha szereted, ha van a parfümnek mélysége és tetszenek az orientális illatok, érdemes ennek adnot egy esélyt, használata függővé is tehet! 

Yves Saint Laurent Black Opium Le Parfum  29 990 Ft/30 ml (Douglas.hu)
Yves Saint Laurent Black Opium Le Parfum  29 990 Ft/30 ml (Douglas.hu)

Via