A parfümőrök már többször beszéltek arról, hogy mitől függ egy parfüm tartóssága. Számít, hogy hol tárolod, hova fújod, de nagyban meghatározza az is, hogy milyen elemeket tartalmaz. A szakértők összeállították a legtovább érezhető illatok listáját, ezeket neked is érdemes kipróbálnod! 

Narciso Rodriguez Narciso Poudrée

A Narciso Rodriguez márka híres arról, hogy nagyon tartós illatokat gyárt. Minden parfümjüket sokáig lehet érezni, de mind közül a leghangsúlyosabb a Narciso Poudrée. Az illat fejjegyeit a bolgár rózsa és a jázmin alkotják, a szívjegyben púderes illatjegyeket találhatunk, míg az alapjegyei a vetiver és a fehér cédrus. Ezek alapján egy kifejezetten édes, virágos és tartós parfümről beszélhetünk.

Lancôme Trésor

A Lancôme szintén sok olyan illatot készített már melyek garantáltan kitartanak egész nap. Ezek közül a legmaradandóbb a Lancôme Trésor Eau de Parfum. Az illat üvege olyan, mint egy drágakő, ami nem véletlen, hiszen csúcskategóriás ékszerek ihlették. A Trésor egy gyümölcsös, virágos illat, ami kifejezetten erőteljes. A szívjegyet a jázmin, rózsa és az írisz alkotják, a fejjegyben barack és begamott található, míg az alapillatot a borostyán, pézsma és a vanília teszik hangsúlyossá.

Giorgio Armani Sí

Az Armani parfümje évek óta a felkapott illatok között szerepel, ami nem véletlen. Az eredeti kompozíció mellett számos változata készült, de a szakértők az eredeti Sí illatot tartják a legtartósabbnak. A fás, gyümölcsös, virágos illatban találhatunk borostyánt, pézsmát, vaníliát, rózsát és pacsulit. 


Via